Elisa Rovamo

Perustiedot

Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Oma esittely


Maalaan värillisen pinnan, se on kuin näyttämö, jolle piirrän pienen draaman.
Haluan luottaa väriin ja viivaan, niiden voimaan herättää tunteita ja mielikuvia.

Aiheeni on ihmishahmo, usein esittävän ja abstraktin rajoille asettuva.

Karsin pois kaiken, mihin en halua kiinnittää huomiota: ihonvärin, vaatteiden yksityiskohdat, rekvisiitan, ympäristön tunnusmerkit.
Ulkoisten seikkojen sijaan minua kiinnostaa kätketyt tunteet, pienet eleet, ihmisten väliset viestit ja niiden tulkinnat.

Teokseni ovat avoimia myös katsojan tulkinnoille ja voivat ehkä heijastella piilossa olevia, tiedostamattomiakin tunteita.

Kiinnostus taidehistoriaan on tuonut maalauksiini kaikuja kiinalaisesta sivellinpiirroksesta, abstraktista ekspressionismista, värikenttämaalauksesta, kollaasista ja katutaiteesta.


Näytä biografia

Ajankohtaista

2020 NÄYTTÄMÖ Galleria Uusi Kipinä, Lahti

2019 PIENIÄ ELEITÄ Galleria Pirkko-Liisa Topelius, Helsinki

 

 

Bio

Elisa Rovamon maalaa aiheenaan ihmishahmo, usein fragmentaarinen, pelkistetty, toisinaan esittävän ja abstraktin rajoille asettuva.

Maalaukset sisältävät viittauksia ja saavat innoitusta eri aikakausien taidehistoriasta, mm. kiinalaisesta sivellinpiirroksesta, abstraktista ekspressionismista, värikenttämaalauksesta,kollaasista ja katutaiteesta. Tavoitteena on kuitenkin aina tutkia nykymaalauksen kieltä.

Elisa Rovamo asuu Helsingissä.
Hän on opiskellut taidehistoriaa Helsingin Yliopistossa ja suorittanut loppututkinnon Taideteollisessa Korkeakoulussa (nyk. Aalto-yliopiston Taiteden ja suunnittelun korkeakoulu). Hän on myös opiskellut Vapaassa Taidekoulussa.
Elisa Rovamon tärkeimmät menetelmät ovat akryyli- ja öljyvärimaalaus. Rovamolla on ollut 15 yksityisnäyttelyä vuodesta 2002 ja hän on osallistunut kymmeniin yhteis-ja ryhmänäyttelyihin.

Elisa Rovamo on Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.