Lilli Haapala

Perustiedot

s. 1984, Salo
Kuvataiteilija (KuM)
Asuinpaikka: Turku

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0451212284

Oma esittely

Lilli Haapala (s. 1984) on turkulainen kuvataiteilija, joka käsittelee teoksissaan ihmisen suhdetta luonnon ympäristöön ja toiseuteen. Haapala työskentelee eri taidemuotojen parissa, kuten videon, installaation ja paikkasidonnaisen taiteen kanssa.

Tällä hetkellä hän työskentelee Searching for utopia nimisen projektin parissa, jonka keskiössä ovat erilaiset utopistiset maailmat, luonnon ja teknologian suhde, dystopioiden vaikutus mielikuvitukseen ja unelmointiin. Projektista syntyy useita eri teoksia jotka leikittelevät todellisuuden ja fiktion rajapinnoilla.

Haapala on palkittu v.2018 Taidesäätiö Meritan Nuori taiteilijalupaus apurahalla. Hän on valmistunut Helsingin Kuvataideakatemiasta Kuvataiteen maisteriksi vuonna 2017, sekä kuvataiteilijaksi (Amk) Turun taideakatemiasta v. 2015.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Sininen planeetta 3.2.2021 alkaen


Taide- ja museokeskus Sinkassa


KIMMO KAIVANTO
Lilli Haapala | Laura Könönen | Antti Laitinen | Maija Närhinen | Kim Somervuori

Sininen planeetta -näyttelyn keskiön muodostavat Kimmo Kaivannon (1932–2012) teokset ja niiden ekologiset äänenpainot. Kaivannon jo 1970-luvulla esiin nostama huoli luonnon tilasta on yhä hyvin ajankohtainen. Uhkakuvien lisäksi teoksista nousee kuitenkin myös toivoa ja optimistinen usko luonnon voimaan ja ihmisen kykyyn valita toisin.

Sininen on Kimmo Kaivannon teosten väri, puhutaan jopa ”Kaivannon sinisestä”. Näyttelyn teoksia yhdistää sininen väri, joka jatkuu tilasta ja teoksesta toiseen. Kaivannon teosten lisäksi mukana on installaatioita, videota, maalauksia ja veistoksia suomalaisilta nykytaiteilijoilta, jotka käsittelevät teoksissaan niin omaa aikaamme kuin tulevaisuuden utopioita.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Kimmo Kaivanto säätiön kanssa.


 

06.03.–16.05.2021
Epävarma horisontti


Näyttely tarkastelee muuttuvaa merta ympärillämme. Asiat, joita olemme pitäneet itsestään selvinä, ovat tulevaisuudessa epävarmoja ja seurausketjut yllättäviä. Horisontin muutoksia ja meren välityksellä heijastuvia tunnetiloja pohditaan näyttelyssä kansainvälisten ja suomalaisten nykytaiteilijoiden teosten avulla.

https://www.wam.fi/wam-turun-kaupungin-taidemuseo/nayttelyt/tulevat-nayttelyt

Bio


Lilli Haapala (synt. 1984 Salossa) on turussa asuva kuvataiteilija, joka työskentelee media- ja installaatiotaiteen parissa. Haapala käsittelee teoksissaan ihmisen suhdetta ympäristöön ja havaittuun todellisuuteen.

Haapala on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Helsingin Kuvataideakatemian tila-aikataiteiden osastolta vuonna 2017, sekä Turun AMK:n Turun taideakatemian valokuvataiteen linjalta kuvataiteilijaksi vuonna 2015. Haapala on Valokuvakeskus Perin, Muu ry:n ja Suomen Biotaiteen seuran jäsen ja hän on toiminut mm. Turun taidehallin taiteellisissa toimikunnissa. (Aiemmin myös Perin hallituksessa). Nykyisin hän on Aark residenssiyhdistyksen jäsen.

Tällä hetkellä Haapala työskentelee  Turussa Varsinais-Suomen kulttuurirahaston myöntämllä apurahalla.

Haapala on työskennellyt useissa residensseissä vuosien 2015-2019 aikana. Utön, Korppoon Aark:ssa ja Örön saarella useasti, 2017 Berliinissä, sekä 2018 Vladivostokissa Zarya A.I.R ohjelmassa yhdessä Juri Jalasmäen (Searching utopia työryhmä) kanssa kuukauden ajan.