Lilli Haapala

Perustiedot

s. 1984, Salo
Kuvataiteilija KuM
Asuinpaikka: Turku

Yhteystiedot

Oma esittely

Olen turkulainen kuvataiteilija (KuM) ja työskentelen installaatioiden ja mediataiteen parissa. Viimeaikoina olen myös työstänyt useita ympäristötaide-teoksia ja tulen tänäkin vuonna toteuttamaan Turun saaristoon veistos-sarjan.

Teokseni käsittelevät usein ihmisen suhdetta ympäristöönsä ja sitä kuinka todellisuutta tarkastellaan. Illuusiot ja näkemisen prosessit kiehtovat minua. Usein teokseni ilmentävätkin jotain meille näkymätöntä, piilossa olevaa tai rajallista. Minua kiinnostaa se mitä ei tiedetä ja se kuinka asioita tutkitaan. Usein teokseni saavat alkunsa uteliaisuudesta. Hyppään herkästi kiinnostavan aiheen vietäväksi.

Vaikka töskentelytapani on melko tutkimuksellinen, korostuu teoksissani usein kokemuksellisuus ja interaktiivisuus.


www.lillihaapala.com
Näytä biografia

Ajankohtaista

Tutkimusmatkoja paikkoihin joita ei ole (Searching for utopia)

Esillä Turun B galleriassa maaliskuun 2019 ajan. http://bgalleria.net/nayttelyt

Näyttelyn aiheena on Utopia..

..paikka jota ei ole, mutta joka voisi olla.

Utopia on kuin unelmaa, se on seikkailuun heittäytymistä ja jopa hulluutta. Aivan niin kuin taiteellinen prosessikin parhaimmillaan voi olla. Searching for utopia projektissa olen halunnut työskennellä mahdollisimman vapaasti keskittyen yhteyksiin eri elementtien välillä. Projekti onkin edennyt kuin vihjeitä seuraamalla ja sattumiin tarttumalla. Tähän on liittynyt monia seikkailuja ja tutkimusmatkoja eri saarille, mutta myös Siperian toiselle laidalle.

 

Bio


Lilli Haapala (synt. 1984 Salossa) on turussa asuva kuvataiteilija, joka työskentelee media- ja installaatiotaiteen parissa. Haapala käsittelee teoksissaan ihmisen suhdetta ympäristöön ja havaittuun todellisuuteen.

Haapala on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Helsingin Kuvataideakatemian tila-aikataiteiden osastolta vuonna 2017, sekä Turun AMK:n Turun taideakatemian valokuvataiteen linjalta kuvataiteilijaksi vuonna 2015. Haapala on Valokuvakeskus Perin, Muu ry:n ja Suomen Biotaiteen seuran jäsen ja hän toimii Valokuvakeskus Perin ja Turun taidehallin taiteellisissa toimikunnissa. (Aiemmin myös Perin hallituksessa).

Tällä hetkelä hän työskentelee Aboa Vetus Ars Novan residenssissä Turussa Varsinais-Suomen kulttuurirahaston myöntämllä apurahalla ja helmikuusta 2019 alkaen Merita säätiön myöntämän Nuori taiteilijalupaus palkinnon (vuoden työsk. apuraha) turvin.

Haapala on työskennellyt useissa residensseissä vuosien 2015-2018 aikana. Utön, Korppoon Aark:ssa ja Örön saarella useasti, 2017 Berliinissä, sekä 2018 Vladivostokissa Zarya A.I.R ohjelmassa yhdessä Juri Jalasmäen (Searching utopia työryhmä) kanssa kuukauden ajan.