Hanna Maria Lamnaouer

Perustiedot

s. 1978, PERNIÖ
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Salo

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0405898021

Oma esittely

Ihmisyys ja luonto ovat pysyviä teemoja taiteessani. Tavoittelen taiteeni kautta todellisuuden mystistä puolta. Valtava taivas, tyyni vesi, hämyisät metsät ja ihmisluonto tarjoavat kaikkein kiehtovimmat aiheet. Taiteessa olen kiinnostunut kiinteän tuhoutumisesta ja virtaavan säilymisestä. Liike-epätarkkuus, pehmeä sulautuminen ja utuiset vaikutelmat tekevät todellisuudesta jatkuvasti muuttuvan ja liikkuvan. Vältän pysähtyneisyyttä, koska jähmettynyt kuvaus voi olla kohdettaan alistavaa.

Minulle on luontevaa kehitellä ideoita ja ylläpitää ammatillista identiteettiäni opettamalla taidetta, tekemällä taidearvioita ja pitämällä näyttelyitä. Yksityisnäyttelyt auttavat kehittämään sisällön ja muodon yhtenäisyyttä. Ajan kuluessa maalausten variaatioista seuraa uusia visuaalisia kokonaisuuksia. Käytän usein valokuvia töideni lähtökohtana. Työskentelen pääasiassa öljyväreillä ja akvarelleilla.

Toisinaan maalaukseni kehkeytyvät tietystä tunnelmasta, toisinaan muunnan jotakin näkymää kohti tyyntä, hypnoottista, kaihoisaa ja unenomaista. Olen kuullut usein, että ensi silmyksellä maalaukseni näyttävät valokuvilta, vaikka tarkoitukseni ei ole kuvata kaikkea yksityiskohtaisesti. Usein ulkomailla käytyäni, haluan maalata nimenomaan suomalaista luontoa. Minua puhuttelee enemmän rauhallinen ja tyyni kuin kolassaalinen ja näyttävä.

Luontoyhteys ja hetkittäiset havahtumiset ovat arvokkaita kokemuksia. Saan inspiraatiota myös luomisesta itsestään, hetkistä, jolloin kaikki ympäröivä näyttäytyy suhteessa maalaukseen. Kaikki säteilee merkityksellisyyttä, todellisuus suodattuu ja vertautuu taiteellisen ilmaisun kautta. Todellisuuden kokeminen riippuu syvästi luovasta prosessista. Luova prosessi on tapa rakastaa, välittää ja ajatella. Näin ollen on vaikeaa erottaa sitä luovasta toiminnasta.

Kesäyö-sarja on minulle tärkeä, koska sen myötä aloin keskittymään luonnon kuvaamiseen. Luonnosta tuli enemmän kuinkaukainen tausta maalauksiini. Etäisyydestä tuli jotakin, mitä kaivata, arvostaa ja vaalia.
Rakastan maalaamista, koska työskennellessäni tunnen olevani harmoniassa. Toivon, että tästä tunteesta välittyy jotakin myös katsojalle. Toivon myös, että ne ilmaisevat arvostustani elämää ja luontoa kohtaan. Uskon animistisesti, että kaikessa on voimaa ja se on hyvä syy kunnioittaa sekä vaalia jokaista materiaalista ilmiötä.
Näytä biografia

Bio

Hanna Lamnaouer (s.1978) on salolainen kuvataiteilija, joka maalaa pääasiassa öljyllä ja akvarelleilla. Hänen taidekielensä vaikutus yhdessä mielikuvia herättävien maisemien, valon ja vivahteikkaiden väriyhdistelmin kanssa luovat rikkaan ja emotionaalisen lopputuloksen.

Lamnaouer on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Kankaanpäästä, Satakunnan ammattikorkeakoulusta, kasvatustieteiden maisteriksi Turun yliopistosta sekä taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta.

Vuodesta 2002 alkaen hän on osallistunut lukuisiin yksityis- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Tämän ohella Lamnaouer on kirjoittanut taidearviota mm. Turun Sanomiin ja opettanut kuvataidetta Salon kansalaisopistossa vuodesta 2013 alkaen.

Hanna Lamnaouer on osallistunut Salon Taiteilijaseuran yhteisötaiteelliseen kummitaiteilijatoimintaan vuosina 2014-2016. Hänen teoksiaan on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa Suomessa, Japanissa, Ruotsissa, Saksassa ja Hollannissa.