Hannele Romppanen

Perustiedot

s. 1967, Turku
Mediataiteilija, Performanssitaiteilija, Valokuvataiteilija

Yhteystiedot

Oma esittely

Teen valokuvaa, videota ja performanssia. Hetken hallinta tai hallitsemattomuus ovat työskentelyni keskeisiä elementtejä. Teosteemani pohjautuvat usein tosielämään. Sisällöllisesti työni käsittelevät läsnäolemista ja kuolemaa.

Teen sekä installaatiomaisia että näyttämölle sijoitettuja mediaperformansseja. Kaikkia performanssejani yhdistää sijaisnäyttelijän ja livetilanteessa ohjattavan projisoinnin hyödyntäminen. Performanssini suoltavat vauhdilla tanssillisia ja digitaalisia pyörteitä, sähköistä rätinää ja välkettä.
Näytä biografia

Bio

HANNELE ROMPPANEN on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Helsingin Teatterikorkeakoulusta (1995) ja valokuvaajaksi Turun taideakatemiasta (2000). Vuodesta 2000 lähtien Romppanen on pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä tehnyt digitaalista projisointia hyödyntäviä installaatioita ja mediaperformansseja teatteri-, galleria- ja museotiloihin.

Runsaan kymmenen vuoden ajan Hannele on tehnyt yhteistyötä tanssijasisarensa Helena Romppasen ja muusikko Heikki Tikan kanssa. Hannele Romppasen ja työryhmän lukuisia mediaperformansseja on esitetty niin Suomessa kuin ulkomaillakin.