Suvi Härkönen

Perustiedot

s. 1982, Mikkelin mlk
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Porvoo
Näytä biografia

Bio

Suvi Härkönen on installaatioon keskittyvä kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Porvoossa. Hänen suurikokoiset installaationsa rakentuvat valosta, äänestä ja vahvoista veistoksellisista elementeistä. Härkösen minimalistiset ja meditatiiviset teokset muodostuvat rakennettujen ympäristöjen, ihmisruumiin ja tyhjän tilan välisessä jännitteessä.

Härkösen installaatioita on ollut esillä vuodesta 2011 alkaen sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä. Viimeaikaisia näyttelyitä ovat yksityisnäyttelyt Dreams at the End of the Night Porvoon Taidehallissa (2018) ja Let Them Valokuvagalleria Hippolytessä Helsingissä (2017) sekä ryhmänäyttely Galleria Sculptorissa Helsingissä (2017).

Suvi Härkönen on tehnyt myös yhteistyötä muiden alojen toimijoiden kanssa. Hänen viimeisin yhteistyönsä oli hänen installaatioonsa Robotit eivät uneksi (2015) perustuva ja sijoittuva samanniminen tanssiesitys (2017). Vuonna 2015 hän suunnitteli kuraattorikollektiivi Porin Kulttuurisäädön kutsumana paviljongin kollektiivin järjestämälle näyttelytapahtumalle.

Härkönen on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja Taideinstituutista (kuvanveisto) sekä taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmasta. Hän on Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsen.