Selma Haro

Perustiedot

s. 1989, Porvoo
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Turku

Yhteystiedot

Oma esittely

Statement / 2019

Etsin merkityksellisyyden kokemusta, pyristelen irti päätäni ympäröivästä sumusta joka saa kaiken näyttämään harmaalta. Merkityksellisyys löytyy rehellisyydestä, ja se juuri se on minulle kaikkein tärkeintä.

Olen loputtoman kiinnostunut poluista. Niiden etsiminen, kuvaaminen, maalaaminen ja ajatteleminen on pakoreittini harmaudesta.

Ympäröin itseni asioilla jotka tuntuvat merkityksellisiltä: kuihtuneilla kasveilla, tekokukilla, jouluvaloilla, meren rannoilta kerätyillä kivillä. Maalaan kummallisia maisemia ja etsin yhä uusia vihreän sävyjä. Ajattelen omaa kuolemaani ja kirjoitan siitä tarinoita.

Haluan rakentaa maailmoja, joihin voi upota, joissa voi pysähtyä, tuntea oman kuolevaisuutensa, ja sen tärkeyden. Olen sentimentaalinen ja yritän olla ylpeä siitä.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Seinämaalaus & näyttely (yhdessä Jussi Haron kanssa)

11.1.  - 28.6. 2019

OHO Galleria, Helsinki

 

Tuoretta maalia Lappeenrannassa - Taidemaalariliiton 90v. juhlanäyttely

19.1.  - 28.4. 2019

Lappeenrannan Taidemuseo

Bio

Selma Haro (s. 1989 Porvoossa) on Turussa työskentelevä kuvataiteilija. Haro työskentelee pääosin maalauksen ja installaatioiden parissa, mutta kirjoittaa myös proosaa ja keräilee intohimoisesti kiviä.

Intuitio on Haron tärkein työkalu, sillä hänen teoksensa on syvästi henkilökohtaisia ja herkkiä. Vesi, vihreät kasvustot, polut, kuolevat ja kukkivat kukat ovat kaikki toistuvia elementtejä Haron teoksissa, jotka käsittelevät kuolevaisuuden, merkityksellisyyden ja katoavaisuuden teemoja.

Haro on osallistunut moniin yksityis- ja ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa, että ulkomailla, mm. Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa (2016), B-galleriassa Turussa (2017 & 2018), Petrikirchessä kirkossa Pietarissa (2018), Kuusiston Taidekartanossa (2018), Metropol- galleriassa Tallinnassa (2015), sekä Muu Kaapelissa Helsingissä (2014). Haron teoksia on monissa yksityiskokoelmissa ja hänen seinämaalauksiaan löytyy mm. Porvoosta, Lappeenrannasta, Savonlinnasta ja Pieksämäeltä. Haro on Taidemaalariliiton kokelasjäsen, kuuluu Kuvastoon ja toimii Taiteilijaseura Tila ry:n sihteerinä.