Harri Heinonen

Perustiedot

s. 1967, Jyväskylä
Valokuvataiteilija
Asuinpaikka: Mikkeli

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040 182 4624
Näytä biografia

Ajankohtaista

Painting of the Mind – Maiseman nykykuva

Mikkelin taidemuseo 4.6. - 11.9.2016

Näyttelyn kuratoi Mikkelin taidemuseon amanuenssi Paula Hyvönen. Näyttelyn taiteilijat: Elina Brotherus (Helsinki), Harri Heinonen (Mikkeli), Nanna Hänninen (Kuopio), IC-98 (Turku), Janne Laine (Tampere), Marko Lampisuo (Pori), Perttu Saksa (Helsinki) ja Maija Savolainen (Helsinki).

Näyttelyjulkaisun artikkelin on kirjoittanut Kuvataideakatemian professori Hanna Johansson. Julkaisu on Mikkelin taidemuseon kustantama ja sen ulkoasusta vastaa graafinen suunnittelija Päivi Veijalainen.

http://www.mikkeli.fi/sites/default/files/atoms/files/mli_museot_tm_vaihtuvat_nayttelyt_maisema_2016.pdfETELÄ-SAVON VALOKUVATAITEEN ALUENÄYTTELY 26.5.-5.8.2016
Mikkelin valokuvakeskus
http://www.mikkelinvalokuvakeskus.fi


VUOKSI
HARRI HEINONEN & MIKKO AUERNIITTY
Galleria Ratamo, Jyväskylä
14.1.-7.2.2016

http://www.jyvaskyla.fi/ratamo/info/tiedotteet/2/0/79961

Bio

Heinonen on suorittanut valokuvaaja-artenomin tutkinnon 1995, jonka jälkeen hän opiskeli ylimääräisenä opiskelija Taideteollisessa korkeakoulussa. Filosofian tohtorin tutkinnon 2006 Jyväskylän yliopistossa, pääaineena sosiologia.

Heinonen on osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 1991.

Hänen väitöskirjansa Jalkapallon lumo (2005) käsitteli jalkapallofaniutta, hän on käsitellyt jalkapalloa valokuvataiteessaan. Heinosen ja Mikko Auerniityn näyttely ja valokuvateos Football Landscapes julkaistiin 2011. Teoksen esipuheen kirjoitti Otso Kantokorpi. Näyttely kiersi vuosien 2011-2013 aikana Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Virossa. Näyttelyyn liittynyt videoteos oli esillä myös rymänäyttelyssä Karlovy Varyssa Tsekeissä.

Heinonen ja Auerniitty ovat viime vuosina dokumentoineet Vuoksen vesistöaluetta, Vuoksi näyttely oli esillä tammikuussa 2016 Galleria Ratamoissa Jyväskylässä.

Heinosen ilmaisu on kehittynyt viime vuosina minimalistiseen ja jopa abstraktiin suuntaan. Hänen uusimpia teoksiaan oli esillä Mikkelin taidemuseon ryhmänäyttelyssä Painting of Mind - Maiseman nykykuva.