Heikki Mäntymaa

Perustiedot

s. 1944, Messukylä
Kuvataiteilija, Performanssitaiteilija, Valokuvataiteilija, Ympäristötaiteilija, Installaatiotaiteilija, Kehotaiteilija, Muu
Asuinpaikka: Helsinki

Oma esittely

Performanssi-, ja valokuvataiteilija, taidemalli. Performansseja vuodesta 1985 n. 700, yksin sekä tanssijoiden, runoilijoiden ja muusikoiden kanssa. Esiintymisfoorumeina galleriat, museot, kadut, katot ja kalliot. Harjoittelumuotoina luova lorvailu, rento maleksiminen, paritanssi, luistelu, nukkuminen ja unien maistelu. Mäntän kuvataideviikkojen pääpalkinto tanssija Sari Lievosen kanssa vuonna 1997, liikennevaloissa, performanssilla Henk.Koht.Urban. Galleristi ry:n galleriakierroksilla Helsingissä esiintymisiä vuodesta 1999, yksin ja tanssijoiden kanssa. Valokuva-ym. näyttelyitä yli 200. Valtion taitelija-apuraha vuonna 2006.
Näytä biografia

Ajankohtaista

7.2.-3.3.2012 Kustaan galleria / Valkeala (Kustaa III:n tie 12).
Ihon maantiede ja muita matkoja - valokuvia ja performansseja.

1.-25.3.2012 Galleria Rantakasarmi / Suomenlinna.
Yhteisnäyttely Heikki Portaankorvan kanssa - valokuvia, maalauksia, performansseja.

12.5.-5.8.2012 Tampereen Taidemuseo.
Dimensio-ryhmän 40 v. juhlanäyttely - valokuvia, esinekoosteita, performansseja.

25.8.2012 Suomenlinna.
Pot Viaporin 40 v . juhlat - performansseja keramiikan sylissä.

Galleriakierrosesiintymisiä Helsingissä jo 12 vuoden ajan - kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 12.

Bio

Heikki Antero Mäntymaa. s. 30.05.44. Messukylä.

Koulutus elämä itse.

Työskentelyala taiteen laidan marginaalit.

Välineet ja metodit: keho, mieli, läsnäolo ja liike. Katseen kohteena olemisen tutkimista, valokuvallisin ja performanssin keinoin. Se, mitä tapahtuu katsojan ja teoksen herkässä ja ennalta-arvaamattomassa välimaastossa.

Keskeisimmät näyttelyt ja esiintymiset: katso CV

Performanssi-, ja valokuvataiteilija, taidemalli. Performansseja vuodesta 1985 n. 700, yksin sekä tanssijoiden, runoilijoiden ja muusikoiden kanssa. Esiintymisfoorumeina galleriat, museot, kadut, katot ja kalliot. Harjoittelumuotoina luova lorvailu, rento maleksiminen, paritanssi, luistelu, nukkuminen ja unien maistelu. Mäntän kuvataideviikkojen pääpalkinto tanssija Sari Lievosen kanssa vuonna 1997, liikennevaloissa, performanssilla Henk.Koht.Urban. Galleristi ry:n galleriakierroksilla Helsingissä esiintymisiä vuodesta 1999, yksin ja tanssijoiden kanssa. Valokuva-ym. näyttelyitä yli 200. Valtion taitelijaeläke vuonna 2006.