iina heiskanen

Perustiedot

Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Työskentelen vaiheittain ja kokonaisuuksien kanssa keräämällä ensin viitemateriaalia kiinnostavan teeman ympäriltä valokuvaamalla ja piirtämällä. Kokonaisuus voi olla esimerkiksi hetkellisten varjotapahtumien yhtälö museo- tai gallerianäyttelyn tiloissa, missä ympäristön varjojen rytmit ja muodot kohtaavat. Aiheet nousevat todellisesta ympäristöstä ja sen ilmiöistä, joita emme välttämättä tule huomanneeksi.

Jatkan aiheiden työstämistä työhuoneella piirtämällä, maalaamalla ja lopulta useimmiten puupiirroksiksi toteuttamalla. Matkan varrella aiheet jäsentyvät ja pelkistyvät ja niistä syntyy itsenäisiä kokonaisuuksia. Lopulliset teokset ovat ilmeeltään abstrakteja.

Työskentelen katoavan laatan menetelmällä, jossa matriisi työn edetessä muuttuu ja lopulta häviää eikä aikaisempaan voi enää palata. Näin hetkellisyyden ja katoavaisuuden teemat rinnastuvat varjojen hetkellisyyteen.

Työskentelen usein paperille, mutta olen viimeaikoina laajentanut työskentelyni materiaaleja. Uusimmat uniikit teokseni käsittelevät tilaa ja olen painanut nämä teokset pohjustetulle ja sitten kiinantussilla laveeratulle kankaalle.