Helena Kaikkonen

s. 1959, Ii
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Oulu

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358505325661

Oma esittely

Aika, muistot, elämän hauraus ja voima ovat keskeisiä teemoja taiteessani. Suhteeni luontoon on vahva ja koen luonnon voimakkaasti eri ilmiöineen. Luonto on elämisen ehto, ainetta, energiaa ja prosesseja, jotka tapahtuvat myös meissä ihmisissä kuten mm. syntymä kasvu ja kuolema.

Materiaalin tuntu, herkkyys ja voima merkitsevät minulle erityistä kokemusmaailmaa. Käsillä tekeminen ja siihen kuuluvat hitaasti etenevät rutiinit antavat aikaa ajatuksille ja seuraavien teosten syntymiselle.
Viime vuosina olen kierrättänyt omien teosteni materiaaleja purkamalla vanhoja teoksia ja käyttämällä materiaalin uudestaan.
Työskentelen vapaasti eri materiaaleja yhdistellen. Teoksissani tekstiili- ja kuvataiteen erilaiset tekniikat yhdistyvät itse kehittämiini menetelmiin.
Näytä biografia

Bio

Kuva- ja tekstiilitaiteilija Helena Kaikkonen työskentelee vapaasti yhdistäen eri materiaaleja tekstiilimateriaaleihin. Hänen teoksensa asetuvat seinälle tai tilaan ja saavat usein kolmiulotteisen muodon.
Kaikkonen opiskeli taiteilijaksi Norjassa Statens Högskola for kunsthåndverk og design koulun tektiilitaiteen laitoksella vuosina 1987- 92
Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä, joista viimeisimmät ovat vuonna 2015 Galleria kajasteen näyttely Helsigissä ja MyMicroGalleriassa Milanossa Italiassa. Hänen näyttelyitään on nähty myös Pohjois-Suomessa mm. Galleria Harmajassa Oulussa.
Kaikkonen on osallistunut lukuisiin ryhmä -ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla mm. Suomen tekstiilitaiteen triennaaliin vuosina 2016, 2012, 2006 ja 1999, Pohjois Suomen Biennaaliin Lumipalloefekti vuosina 2012 ja 2014. Hän kuuluu taiteilijaryhmään, joka on viime vuosina pitänyt Sivumerkityksiä näyttelyitä eri puolilla Suomea, joista viimeisin Oulun Valve Galleriassa ja sTampereen Galleria Saskiassa.
Kaikkosen teoksia on useissa kokoelmissa mm. Valtion, Oulun kaupungin ja Oulun taidemuseon kokoelmissa.