Helena Kaikkonen

Perustiedot

s. 1959, Ii
Kuva- ja tekstiilitaiteilija
Asuinpaikka: Oulu

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358505325661

Oma esittely

Aika, muistot, elämän hauraus ja voima ovat keskeisiä teemoja taiteessani. Suhteeni luontoon on vahva ja koen luonnon voimakkaasti eri ilmiöineen. Luonto on elämisen ehto, ainetta, energiaa ja prosesseja, jotka tapahtuvat myös meissä ihmisissä kuten mm. syntymä kasvu ja kuolema.

Materiaalin tuntu, herkkyys ja voima merkitsevät minulle erityistä kokemusmaailmaa. Käsillä tekeminen ja siihen kuuluvat hitaasti etenevät rutiinit antavat aikaa ajatuksille ja seuraavien teosten syntymiselle.
Viime vuosina olen kierrättänyt omien teosteni materiaaleja purkamalla vanhoja teoksia ja käyttämällä materiaalin uudestaan.
Työskentelen vapaasti eri materiaaleja yhdistellen. Teoksissani tekstiili- ja kuvataiteen erilaiset tekniikat yhdistyvät itse kehittämiini menetelmiin.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Kaipuun horisontti
Oulun Taidemuseo
2.2.-2.6.2019
https://www.ouka.fi/oulu/luuppi/helena-kaikkonen-kaipuun-horisontti

Taitelijatapaaminen 24.2.2019 klo 14

Tulevat näyttelyt:
Alku ja Juuri
ryhmänäyttely
Vanha Kappalaisentalo, Porvoo
kesä - syyskuu 2019

Bio

Helena Kaikkonen on toiminut aktiivisesti taiteilijana vuodesta 1992 alkaen.
Hän opiskeli Bergenin kansallisessa taidekorkeakoulussa vuosina 1987-92. Kaikkonen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä mm. Galleria kajaste Helsinki, Galleria Harmaja Oulu, ja hänellä avautuu helmikuussa 2019 yksityisnäyttely Oulun Taidemuseossa. Kaikkonen on osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hän on ollut kutsuttuna mm. Land of Art Galleria Vanna Casatti Bergamo Italia, Galleri5 Istanbul, Kaikkonen on ollut mukana useissa jyrytetyissä yhteisnäyttelyissä kuten Lumipalloefekti Pohjois- Suomen biennaali, Suomen tekstiilitaiteen triennaalit, Miniartextile Como,Textile Art of Today. Ympäristötaideteoksia hän on tehnyt esimerkiksi Oranki Art taidemetsään Pellossa, ArtIi Biennaaliin ja Materaan Italiaan. Kaikkosen julkisia teoksia voi nähdä mm. Oulun Kaupungin sairaalassa, Oulun ammattikorkeakoululla ja monissa Suomen hotelleissa. Kaikkonen on työskennellyt useissa kansainvälisissä residensseissä ja osallistuu vuonna 2019 Japanissa Youkobo Art Spacen residenssi ohjelmaan kahden kuukauden ajan. Kaikkonen on yksi Iin Taidekeskus KulttuuriKauppilan ja ArtIi biennaalin perustajajäsenistä. Luottamustehtävissä hän on toiminut Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunnan jäsenenä vuosina 2017 ja 2018 ja Oulun taiteilijaseuran hallituksen jäsenenä 90- luvulla.