Helena Pokkinen

Perustiedot

s. 1955, Kokemäki
Kuvataiteilija, Taidegraafikko
Asuinpaikka: Tampere

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040 5466890

Oma esittely

Työskentelyni jaksottuu painottuen johonkin tiettyyn tekniikkaan kerrallaan. Jaksot vaihtelevat maalauksen, puupiirroksen ja eri materiaaleilla työskentelyn välillä. Silti nämä tekniikat myös yhdistyvät, niin että esimerkiksi samassa teoksessa voi olla maalauksen lisäksi puupiirrosta, tai muuta materiaalia.

Useampia materiaaleja yhdistävät teokset syntyvät yleensä kolmi- tai moniulotteisiksi. Käytetyt ja löydetyt materiaalit virittävät mielikuvitustani.

Teosteni aiheet eivät niinkään löydy ulkoisista havainnoistani, vaan sisäistä kautta maailmankaikkeudesta. Miellän ne aineellistuneina elämän energiakappaleina, vähän niin kuin vaikka lehdet puissa, jos minä olisin puu. Teoksen syntyprosessissa ei ole ajan ja paikan rajoja, vaan ajattomuus ja rajattomuus on läsnä. Luontokokemukset ovat kuitenkin usein kuljettamassa energiaa näkyväksi visuaaliseksi tuotokseksi ja melko abstraktissa ilmaisussani voi nähdä väreinä ja muotoina luontoaiheita. Symboliset aiheet ja merkitykset tulevat teoksiini omaehtoisesti usein itselleni yllätyksinä. Ne kertovat minulle yhteydestä, siitä että tiedän paljon enemmän kuin edes tajuan tietäväni. Ihan niin kuin jokainen meistä.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Yksityisnäyttelyt:

TORNI GALLERIA
Tampereen Taiteilijaseura ry:n ja Solo Sokos Hotel Torni yhteistyönä toteutettu taidegalleria
Helena Pokkinen kerros 21
lokakuu 2015-2019

Bio

Helena Pokkinen on syntynyt vuonna 1955 Kokemäellä.

Hän on suorittanut kuvataiteilijan amk-tutkinnon täydentävinä opintoina Tampereen ammattikorkeakoulussa vuonna 2009 - 2011.

Hän on myös valmistunut tekstiilisuunnittelijaksi Kuopion koti- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Lisäksi hän on opiskellut taidekasvatusta Lahden ammattikorkeakoulussa, ja plastista sommittelua, sekä puupiirrosta Taideteollisessa Korkeakoulussa. Hänellä on myös pukuompelijan ammattikoulutus.

Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti vuonna 1995. Yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla hän on osallistunut vuodesta 2004 lähtien.

Hän asuu ja työskentelee Tampereella.