Henna-Riikka Halonen

Perustiedot

s. 1975, Ii
Kuvataiteen maisteri
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0405673931
Näytä biografia

Bio

Henna-Riikka Halonen on monialainen kuvataiteilija joka valmistui taiteen maisteriksi Goldsmiths Collegesta Lontoosta vuonna 2006 ja tekee parhaillaan kuvataiteen tohtorintutkintoa Kuvataideakatemiassa, Helsingissä.
Halonen käyttää teoksissaan monenlaisia historiallisia ja kulttuurisia viittauksia ja lähteitä – testatakseen jännitteitä ihmisten, ympäristön, elävän ja ei elävän välillä, eri tilanteissa ja tiloissa. Hän luo maailmoja ja tarinoita tarinoiden ja tilanteita tilanteiden sisälle, joissa harjoitellaan, sovelletaan ja esitetään uudenlaisia olemisen ja elämisen mahdollisuuksia ja tapoja, käyttäen erilaisia fiktiivisen kerronnan keinoja.
Hän on toteuttanut useita lyhytelokuva hankkeita ja esityksiä Suomessa, Ruotsissa, Irlannissa, Israelissa, Britanniassa ja Ranskassa. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina useilla kansainvälisilla festivaaleilla ja näyttelyissa mm.Rotterdamin elokuva festivaalilla, Sydney Biennalessa 2014, Hayward galleriassa Lontoossa, Lilith Performance Studiossa. Malmössa, Centre Pompidoussa, Pariisissa jne.