Majbritt Huovila

s. 1966, Sipoo
Taidemaalari, Yhteisötaiteilija
Asuinpaikka: Sipoo

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0407354132

Oma esittely

Majbritt Huovilan taiteelle on leimallista vahva lataus ympäristön kokemiseen. Hän on teoksissaan myös ottanut kantaa ympäristön muutoksiin. Taiteilijan aarrearkkuna ja löytämisen lähteenä toimii taiteilijalle lapsuuden ja nuoruuden ajalta Nikkilän sairaala-alue.

Huovila maalaa värikylläisiä teoksia, joilla on yhteys maisemallisiin kohtiin. Maalaukset ovat abstrahoituja havaintoja, joiden taustalla on ajateltu historia. Usein maalaukset ovat paikkasidonnaisia ja kertovat tilan tuntemisesta ja läsnäolosta. Luontaisen jatkumon maisemaan, teoksissaan, taiteilija luo rakenteellisilla ratkaisuilla.

Huovila tuottaa teostensa materiassa myös sisältöjä. Hän hyödyntää lähiympäristön kasvien väripigmenttejä, saaristosta tuotua venettä, vanhoja banderolleja tai rakentaa teoskokonaisuuden kylän alueesta historiallisella näkökulmalla pukemalla sen virtuaaliseen muotoon.

Huovilan materiaalivalinnat ovat arkipäivään sidottuja, mutta tukevat ajattelun ja käden yhteistyötä. Taiteilijalle on tärkeää vuorovaikutus itsensä ja paikan välillä.

©Anitta Ruotsalainen
Näytä biografia

Bio

Majbritt (Maikku) Huovila (s. 1966) on sipoolainen taidemaalari ja yhteisötaiteilija. Hän valmistui taidemaalarin ammattiin Vapaasta Taidekoulusta 2005. Vuosina 2010 – 2012 hän suoritti Turun Taideakatemiassa paikkasidonnaisen taiteen ja julkisentaiteen erikoistumisopinnot.

Huovilan teokset ovat maalauksia, tilateoksia ja yhteisöllisiä projekteja, joissa keskeisintä on dialogi. Oman taiteellisen työn lisäksi Huovila on toiminut taideaineiden tuntiopettajana kouluissa, sekä koordinoinnut eri yhteisötaidehankkeita ja projektiluontoisia tekoja.