Ilona Niemi

Perustiedot

s. 1975, Piikkiö
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Salo

Yhteystiedot

Oma esittely

Teokseni hipovat usein lapsuuden ja naiseuden rajapintaa, ja käsittelevät naiseuden rakentumista. Taustalla kummittelee lapsuudenystävän katoaminen jäljettömiin nuorena tyttönä vuonna 1988.

Maalaamisen lisäksi työskentelytapani sisältää paljon olemassa olevan pilkkomista ja liitämistä yhteen uudella tavalla, jatkuvana tuhoamisen ja uudelleenrakentamisen prosessina. Ammennan paljon kirjallisuudesta, ja esimerkiksi T. S. Eliotin The Waste Land (1922) on rikastuttanut työskentelyäni vuosia.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Taidemaalariliiton Teosvälitys 2019 Kaapelitehtaalla

Bio

Ilona Niemen (Piikkiö, 1975) ensisijainen tekniikka on öljymaalaus, ja kasvot ovat hänen keskeinen aiheensa. Lisäksi Niemi tekee kollaaseja, piirtää ja valokuvaa.

Niemi suoritti kuvataiteen opinnot Skotlannissa ja Yhdysvalloissa, valmistuen kuvataiteen maisteriksi Southern Illinois Universitystä vuonna 2007. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Lontoon National Portrait Galleryssä ja Gerscheidle Galleriassa Chicagossa. Vuonna 2014 hänellä oli laaja yksityisnäyttely Salon Taidemuseo Veturitallissa, johon liittyi Taiteen edistämiskeskuksen rahoittama julkaisu.