Ismo Hyvärinen

Perustiedot

s. 1962, Kuusjärvi
Taidemaalari
Asuinpaikka: Hattula

Yhteystiedot

Näytä biografia

Ajankohtaista

YKSITYISET NÄYTTELYT

Galleria Katariina

11.-29.9.2019

Kalevankatu 16

00100 HELSINKI

-------

5.6. -30.8.2020

Gumbostrand Konst & Form

Vainuddintie 78-28

01150 SÖDERKULLA

 

Bio

Ismo Hyvärinen (synt. 1962) on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta taidekoulusta 2001. Se lisäksi hän on työskentelynsä ohessa täydentänyt opintojaan Lahden Taideinstituutissa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa, jossa hän suoritti 2011 kuvataiteilija ylempi AMK-tutkinnon. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Ismo Hyvärinen piti vuonna 1992 ja on siitä lähtien osallistunut aktiivisesti näyttelyihin erityisesti kotimaassa mm. tm-galleriassa Helsingissä. Viime vuosina hänellä on näyttelyitä myös ulkomailla. Yksityisnäyttely hänellä on ollut mm. Suomen Tukholman kulttuuri-instituutissa. Hyvärisen teoksia on mm. Oulun taidemuseon ja Valtion taidekokoelmassa.

Hyvärisen tekniikkana on öljymaalaus kankaalle. Toisinaan hän aloittaa työskentelynsä pigmenteillä käyttäen sideaineena mediumia, ja jatkaen myöhemmin öljyllä. Hän on uusimmissa töissään maalannut myös kierrätyspleksille, joiden taakse hän on laittanut peilin antamaan työn sisältä loistavaa valoa. Hänen kaikki uudet näyttelynsä pohjautuvat edellisiin kokonaisuuksiin. Hyvärinen asuu Hattulassa ja työskentelee Hämeenlinnan Taidekasarmilla.

”Maalaukseni ovat kuin ikkunoita jo koettuun. Samalla ne ovat runon kaltaisia kaihoja siitä, mitä haluaisin kohdata.” Hyvärisen maalauksia voi tarkastella puoliabstrakteina värisommitelmina tai perusmuotoina. Hänen teoksiaan leimaa herkkä maalausjälki, värien, muotojen ja pintojen vahvat vastinparit sekä voimakas tunnelataus.