Jari Järnström

s. 1960, Lahti
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Keskeisin aihe Jari Järnströmillä on ollut pitkään ihminen, erityisesti mies. Kehoihin ja kasvoihin hän yhdistää erilaisia abstrakteja taustoja. Maalausten ihmiset ovat poimintoja siitä valtavasta määrästä erilaisia kuvia joita päähämme kertyy; mediakuvastoa niin sanoma- ja aikakauslehdistä kuin Internetistä. Näiden edellä mainittujen kuvien lisäksi ja tukena Järnström käyttää elävää mallia, säännöllinen croquis-piirustus alastomasta mallista on osa hänen työskentelyprosessiaan.

Teoksissaan Jari Järnström käyttää yhtenä elementtinä muistikuviksi mieleen kertyneitä kuvia. Viime aikoina hän on myös tehnyt maisemallisia abstraktioita, mielenmaisemia. Samat abstraktit kuva-aiheet toistuvat usein myös maalauksissa joissa on mukana ihmisen kuvia.

Maalauksissa toistuu usein musta ja valkoinen, pimeys ja valo. Ihmistä Järnström maalaa usein mustavalkoisesti. Ne muistuttavatkin mustavalkoisia valokuvia värillisellä taustalla ja toteutukseltaan kokonaisuus vaikuttaa kollaasilta. Mustavalkoisuudella on myös symbolinen merkitys, hyvän ja pahan taistelu ihmismielessä. Hyvän ja pahan läsnäolo on kaikessa ilmeistä.

Työskentelyn Järnström aloittaa taustan maalaamisella, jonka hän toteuttaa akryyliväreillä abstraktin ekspressionistisesti. Hän hyödyntää action painting -maalausta jossa värit saavat valua ja levitä vapaasti. Hän kostuttaa maalauskankaan ensin vedellä johon hän kaataa, pirskottaa ja valuttaa akryyliväriä. Veden ja värin virtaus muodostavat maalauspinnalle erilaisia läiskiä, lammikoita ja roiskeita. Tämän päälle työskentely jatkuu öljyväreillä.
Näytä biografia

Ajankohtaista

www-sivut:

http://jarijarnstrom.weebly.com

Bio

Jari Järnström
s.1960 Lahti,
asuu ja työskentelee Helsingissä

KOULUTUS
Jari Järnström opiskeli Kuvataideakatemiassa
2001-2003 ja valmistui sieltä kuvataiteen maisteriksi. Vuosina 1984-1988 hän opiskeli Kuvataideakatemiassa maalauslinjalla. Kankaanpään taidekoulussa Järnström
opiskeli 1982-1983 ja Oriveden opiston kuvataidelinjalla 1981-1982.

TYÖSKENTELYALA, - VÄLINEET JA -METODIT
Työskentelyn Jari Järnström aloitaa taustan maalaamisella, jonka hän toteuttaa akryyliväreillä abstraktin ekspressionistisesti. Värit valuvat ja leviävät vapaasti kostealle pinnalle muodostaen erilaisia läiskiä, lammikoita ja roiskeita. Tämän päälle hän maalaa öljyväreillä kerrosmaalaustekniikalla. Keskeinen aihe Järnströmin maalauksissa on jo pitkään ollut ihminen.

TEKNIIKAT
akryyli- ja öljyvärimaalaus, erilaiset piirustustekniikat (hiili, liitu, lyijykynä, tussi).

AIHEET
Ihminen, maisema, kasvit ja abstrakti.

TYYLISUUNNAT
Postmodernismi, realismi, abstrakti ekspressionismi ja action painting.

YKSITYISNÄYTTELYT
24 yksityisnäyttelyä.

RYHMÄ- JA YHTEISNÄYTTELYT
Lukuisia yhteis- ja ryhmänäyttelyitä kotimaassa sekä ulkomailla Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Venäjällä, Virossa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Unkarissa, Brasiliassa ja Japanissa.

TEOKSIA KOKOELMISSA JA JULKISET TEOKSET

Suomen valtio, Helsingin kaupungin taidemuseo, Tuusulan kunta, Orimattilan kaupunki, Järvenpään seurakuntaopisto, Setec Oy, Finntact Oy, Suunnittelu Harri Laatio Oy, Umbrella Collections Oy, Endomed Oy, Suomen Kontaktiyhtymä, Veritas Oy, Tietotien lukion taidekokoelma Valkeakoski, Intrum Justitia Oy ja Korson kirkon alttarimaalaus.