Jarkko Liutu

Perustiedot

s. 1983, Imatra
Kuvataiteilija, Kuvanveistäjä, Taidegraafikko, Muu
Asuinpaikka: Savonlinna

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 050 3265 659 / +358503265659

Oma esittely

Lähtökohtanani teoksissani on usein ihminen. Minua kiehtoo ihmisen heijastuminen ajassa ja tilassa: raadollisena, ajattelevana ja henkisenä olentona. Myös ihmisen omakohtainen historia on mielenkiintoinen inspiraation ammentamiseen soveltuva lähde.

Materiaaleina veistoksissa ovat usein pronssi, alumiini ja puu. Taidegrafiikasta minulle ominaisimmat tekniikat ovat serigrafia ja monotypia.

Tekemisen laatu ja korkea työmoraali on minulle tärkeä seikka. Materiaalituntemus ja tekninen osaaminen ovat yhtä tärkeitä osia työskentelyssäni kuin sisällön tuottaminen teoksiini.
Näytä biografia

Bio

Jarkko Liutu s. 15.2.1983 Imatralla.

Jo lapsena Liutua kiinnosti piirtäminen ja muovailu. Pieni partiopuukko kulki aina mukana metsässä. Puunvänkkyrät ja luonnon kauneus kiehtoi. Yhteys ja kunnioitus luontoon Suur-saimaan alueen kasvatille oli ilmeinen.

Liutu asuu ja työskentelee Savonlinnassa pääsääntöisesti kuvanveistäjänä ja koruseppänä. Materiaaleina hän käyttää veistoksissaan pääosin pronssia, alumiinia ja puuta, taidegrafiikassa ominaisimmat tekniikat ovat monotypia ja serigrafia. Liutu työskentelee myös korunteon parissa ja valmistaa persoonallisia koruja pääosin jalometalleista.