Johanna Kaarina Ilvessalo

Perustiedot

s. 1964, Helsinki
Kuvataiteilija, Kuvanveistäjä, Tilataiteilija
Asuinpaikka: HELSINKI

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0505266181

Oma esittely

Tilateokseni rakentuvat useista eri elementeistä; kuvasta, liikkeestä, valosta, varjosta sekä äänimaisemasta.

Materiaalin valinnoilla on keskeinen rooli teosteni merkityksen muodostuksessa ;
materiaalit jota käytän ohjaavat katsojaa kohti teoksen sisältöä ja tulkintaa. Teoksissani toistuvia materiaaleja ovat teräs,lasi, virtaava vesi, jotka ovat vertauskuvia elämän ja ihmismielen kovuudelle ja hauraudella. Meistä kaikista löytyy teräksenlujuutta, mutta lasin tavoin kaikki voi särkyä hetkessä.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Tulevia näyttelyitä

Haiharan taidekeskus, Tampere Kesänäyttely, teemana Leikki

Syksyllä Keravan Taidemuseo Sinkassa Siluetteja ja varjokuvia, minun teos Kiasman kokoelmista

Vuodelle 2021 Viisi huonetta Jyväskylän taidemuseossa.

Tulossa julkinen taideteos Vantaan Jokiuoman puistoon Lintukoto teoksen viereen vuonna 2021

Bio

Johanna Ilvessalo (s. 1964 Helsingissä ,jossa asuu ja työskentelee) Ilvessalo on valmistunut Taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2012. Tätä ennen hän opiskeli Taidekoulu Maassa vuosina 1986–1990 ja Taideteollisessa korkeakoulussa vuosina 1998–2002.


Johanna Ilvessalo on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä, joista viimeisimmän Galleria Sculptorissa vuonna 2016. Ilvessalon teoksia on myös nähty Viisi huonetta –ryhmän näyttelyissä Etelä-Karjalan taidemuseossa 2015 ja Kajaanin taidemuseossa 2016. Yhteisnäyttelyihin Ilvessalo on osallistunut vuodesta 1990, joista viimeisimpä ulkomaannäyttelynä berliiniläisgalleria Galerie Toolboxin vuonna 2017 ja viimeisempänä kotimaannäyttelynä Galleria Lapinlahdessa 2018.


Ilvessalon julkisiin teoksiin lukeutuvat ulkoteos Lintukoto Vantaan Jokiuoman puistossa (2017), ulkoteos Vilnassa (2014) ja Laajasalon yläasteelle ja Anttolan Hoviin ”Art and Design”- huvilaan toteutettu teoskokonaisuus (2008). Vuonna 2009 William Thuring -palkinnolla palkitun Ilvessalon teoksia on useiden säätiöden, valtion ja kaupunkien sekä Nykytaiteen museo Kiasman ja Espoon modernin taiteen museo Emman kokoelmissa.