Johanna Pihlajamaa

Perustiedot

s. 1973, Nivala
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Tampere

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358504685123
Näytä biografia

Bio

Johanna Pihlajamaa (-73) on tamperelainen kuvataiteilija. Hän tekee pääosin puupiirroksia, joihin yhdistää myös muita grafiikantekniikoita ja piirtämistä.

Pihlajamaa on valmistunut kuvataiteilijaksi Imatran Taideoppilaitoksessa 1997 ja suorittanut AMK-tutkinnon Tampereen Ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuksessa valmistuen 2003.

Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ympäri Suomen ja osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja kansainvälisiin jurytettyihin näyttelyihin ulkomailla.

Pihlajamaa on työskennellyt taiteilijaresidensseissä Saksassa, Tanskassa, Japanissa ja Kreikassa.

Pihlajamaan teoksia on useiden taidemuseoiden ja kaupunkien kokoelmissa Suomessa ja Ruotsissa ja myös Suomen valtion ja eduskunnan taidekokoelmissa.

Pihlajamaa toimi Suomen Taidegraafikoiden johtokunnan puheenjohtajana 2010 - 2017 ja 2012 - 2017 Suomen Taiteilijaseuran hallitusjäsenenä, jonka varapj:na 2014. Tampereen Taiteilijaseuran johtokunnanjäsen hän oli 2010 - 2013. Pihlajamaa on toiminut aktiivisesti myös Rajataide ry:ssä vuosituhannen vaihteessa ja on ollut järjestämässä yhdistyksen näyttelyitä ulkomaille. Hän on Rajataide ry:n kunniajäsen.

Johanna Pihlajamaa on myös taidevedostaja Osuuskunta Lilithissä. Hän vedostaa tilaustyönä niin metalligrafiikan tekniikoita kuin vesiväripuupiirrosta ja tarvittaessa auttaa taiteilijaa valmistamaan painolaatat Taidekeskus Mältinrannan grafiikanpajalla Tampereella.

Aiemmin Pihlajamaa on työskenteli taidevedostajana Grafiikanpaja Himmelblaussa Tampereella 1999 - 2011. Himmelblaun taidevedostajana hän on työskennellyt mm. Outi Heiskasen, Juho Karjalaisen, Inari Krohnin, Kuutti Lavosen, Ulla Rantasen ja Hannu Väisäsen vedostajana ja myös taidemaalareiden kuten Jukka Mäkelän, Marika Mäkelän ja Susanne Gottbergin ja kuvanveistäjien Kain Tapperin ja Miina Äkkijyrkän vedostajana, auttaen heitä valmistamaan painolaatat ja vedostaen heidän grafiikan sarjojaan. Talon kansaivälisistä vieraista Pihlajamaa on työskennellyt Sean Scullyn, Liliane Tomaskon ja Mikael Kwiumin kanssa.