Johanna Pisto

Perustiedot

s. 1975, Turku
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Jyväskylä

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358408457122

Oma esittely

Teokseni ovat useimmiten värikkäitä sekatekniikkateoksia, joissa pohdin kuvan kerroksellisuutta, toistoa, muotoa, viivaa ja pintaa. Kiehtovinta on tekemisprosessin aikana tapahtuva yllätyksellinen tulos. Erilaisten materiaalien ja tekniikoiden yhdistelmät tarjoavat jatkuvaa mielenkiintoa sekä kokeellisuutta kuvan luomiseen.
Näytä biografia

Ajankohtaista

JOHANNA PISTO & MAISA KIVI

PALATSI -NÄYTTELY
1.10.2020-10.1.2021

SAARIJÄRVEN MUSEO
Herajärventie 2
43100 Saarijärvi

Bio

Kuvataiteilija Johanna Pisto (s. 1975, Turku) asuu ja työskentelee Tikkakoskella. Taiteellinen toiminta on koostunut lukuisista taidenäyttelyistä, yhteisötaiteellisista ja suomalais-venäläisistä kuvataideprojekteista.

Pisto on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2001 ja osallistunut aktiivisesti jyrytettyihin, ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja Venäjällä, kuten Pihkovassa, Jaroslavlissa, Siperian Taimyrissa ja Krasnojarskissa.

Yhteisö ja kansainväliset taideprojektit tuovat vastapainoa taiteilijan näyttelyihin, joita Pisto tekee yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa. Taideprojekteissa läsnä on ihmisyys ja yhteisöt sekä niiden välille syntyvät vuorovaikutukset. Projekteissa ympäristöt ja tilat ovat merkittävässä roolissa.

Johanna Piston teoksia on mm. Jyväskylän kaupungin Sairaala Novan vuodeosastoilla, pihakadulla ja sähkökaapeissa sekä mitalitaidetta Suomen rahapajassa että taidegrafiikkaa Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan kokoelmassa.

Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2000. Puolet kuvanveiston opinnoista on suoritettu Pietarin valtiollisessa taide -ja muotoiluakatemissa, Muhinassa vuosina 1997-1999. Pisto on Jyväskylän taiteilijaseuran jäsen alkaen vuodesta 2009 ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen alkaen vuodesta 2017.