Emmu Johansson

Perustiedot

s. 1993, Helsinki
Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Olen vahvasti värin kautta havaitseva taidemaalari. Päämediumini on öljyväri. Valmistuin Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2017, jonka jälkeen olen toiminut taiteilijan ammatissa sekä Suomessa, että ulkomailla.

Taiteeni pääpiirteet ovat maailman tilanteen, eli oman aikamme subjektiivisen, sekä objektiivisen totuuden tallentaminen muotokuvallisia keinoja ja allegorioita hyödyntäen. Kuvataiteen mestareista vaikuttavimpana pidän italialaista renessanssitaiteilijaa Agnolo Bronzinoa, jonka tuotanto on syvästi vaikuttanut minuun. Olen inspiroitunut kuvatyyppinä renessanssimuotokuvan olemuksesta.

Ihmisessä minua kiehtoo sen epätäydellinen kauneus ja samaan aikaan kytevä raakalaismaisuus, jotka molemmat mahtuvat samaan ihmiseen. Toista ei ole ilman toista. Ihmistä on mahdoton kuvata, sillä se on jo muuttunut hetken valuttua seuraavaan. Ajan näkyminen ihmisessä on kiehtovaa, sillä joka hetki on uusi solujenkin uusiutuessa. Kuvataiteista maalaustaide on yhä kaikista jaloin ja vaikein laji, joka kiittää valokuvaa sen nykyisestä olinpaikastaan. Maalaan ihmisiä koskettaakseni sitä, mihin sanat eikä kamera ei pysty.
Näytä biografia

Bio

Emmu Johansson /  Taidemaalari

Syntynyt 28.9.1993, Helsinki

Asuu ja työskentelee Helsingissä

JÄSENYYDET

Taidemaalariliitto

Helsingin Taiteilijaseura

Kuvasto

Vapaan Taidekoulun hallitus, oppilasjäsen 2014-16

TAIDEKOULUTUS

Vapaa Taidekoulu 2013-2017

KESKEISIMMÄT NÄYTTELYT

Yksityisnäyttelyt

2018 Tutti Frutti, Serlachius-Residenssin Galleria, Mänttä-Vilppula / Drawing Gallery D5, Helsinki / Nurkka Galleria, Kuusankoski

2017 Reetta, Galleria Kajava, Helsinki

2017 Kasvoja ja katseita, G12, Kuopio

Yhteisnäyttelyt

2019 Tuoretta Maalia Lappeenrannassa –  Taideemaalariliiton 90-juhlavuotisnäyttely, Lappeenrannan Taidemuseo, Lappeenranta2018

2018 Nattbrev, B-Galleria, Turku

2017 Kaksitoista – Vapaan Taidekoulun lopputyönäyttely, Kaapelitehdas, Helsinki

2016 Sallittu hedelmä, Showroom 3022, Helsinki

TEOKSIA KOKOELMISSA

Kansallisgalleria 

Sokos Hotel Torni

Yksityiskokoelmat