Jouko Pullinen

Perustiedot

s. 1959, Hausjärvi
Taidegraafikko
Asuinpaikka: HÄMEENLINNA

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0505112776

Oma esittely

Taidegrafiikassa minua viehättää sen pitkä traditio ja historia sekä taitoa vaativat hienostuneet menetelmät. Taidegraafikon pitää olla sinut yhtä hyvin työvälineiden kuin materiaalienkin kanssa. Työskentely etenee vaiheittain ja verkkaisesti. Käsityö antaa tilaa myös ajatuksille.
Taidegraafikon työssä on kaksi mielestäni yhtä tärkeää työvaihetta: painolaatan valmistaminen ja vedostaminen. Itse käytän laattojen valmistamiseen pääasiassa metalligrafiikan menetelmiä lähes samalla tavoin kuin suuret mestarit Dürer, Rembrandt ja Goya vuosisatoja sitten. Vedostaminen sen sijaan antaa enemmän tilaa kokeiluille ja yksilöllisille ratkaisuille. Vedostaminen on paljon muutakin kuin ”monistamista”. Laattoja voi sijoitella eri tavoin, painaa samalle vedokselle useita kertoja, tehdä pieniä sarjoja tai uniikkiteoksia, kokeilla erilaisia värejä ja papereita, keräillä erilaisia valmismateriaaleja ja rakentaa kollaaseja.
Taiteilijana työskentelen tutkijan tavoin omaa elämänpiiriäni ja maailmaa uteliaana ihmetellen. Töiden motiivit syntyvät havaintojen ja pohdinnan seurauksena, niissä on sekä esteettinen että käsitteellinen taso. Tutkielmat ovat kuvallisia, mutta sisältävät myös kirjallisia viitteitä, kuvan asemassa olevia kirjaimia tai tekstin pätkiä ristiriitaisuuksiakaan kaihtamatta. Pyrin työskentelyssäni saattamaan teoksen alkuperäisen ajatuksen mahdollisimman kiinnostavaan ja monitulkintaiseen muotoon jotta katsojallakin on tilaa tulkita ja ajatella.