Juha Pykäläinen

Perustiedot

s. 1953, Tampere
Kuvataiteilija, Kuvanveistäjä, Taidegraafikko, Taidemaalari
Asuinpaikka: Kastelholm

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 04573134600

Oma esittely

Taidemaalari, graafikko ja kuvanveistäjä. Ensimmäinen yksityisnäyttely 1975 jonka jälkeen olen toiminut vapaana taiteilijana. Muutin Ahvenanmaalle sen kauniin luonnon houkuttelemana 1989 ja saaristo on edelleen tärkeä inspiraation lähde taiteessani. Pääasiallinen ilmaisumuotoni on öljymaalaus mutta työskentelen samaan aikaan myös grafiikan ja veistosten parissa. Olen myös kuvittanut kirjoja sekä suunnitellut useita Ahvenanmaan postimerkkejä. Muista taideprojekteista voisi mainita maisemataiteen piiriin kuuluvat hirvitorni Helge Hirviset sekä veistokset ja näyttelyt Kobba Klintarnin luotsiasemalla Maarianhaminan ulkopuolella.

Målare, grafiker och skulptör. Efter den första separatutställningen 1975 heltidsarbetande som konstnär.
1989 flyttade jag till Åland lockad av den vackra naturen, som är en viktig inspirationskälla i min skapande.
Min huvudsakliga uttrycksform är måleri, men han arbetar också med metallgrafik och skulpturer i olika material som brons, betong och trä. Jag har också illustrerat böcker, gjort frimärken och utfört ett flertal porträtt. Älgtornet Helge Hirvinen är ett konstprojekt som har fått mycket publicitet liksom
olika skulpturer och utställningar på Kobba Klintars gamla lotsstation vid inloppet till Mariehamn.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Galleria Juha P. toimii Maarianhaminassa jossa on esillä omia vaihtuvia näyttelyitä. Gallerian yhteydessä artoteekki.

Bio

Itseoppinut. Olen toiminut vapaana taiteilijana vuodesta 1975 lähtien. Aloittanut akvarellimaalauksilla siirtyen pian öjjymaalauksiin. 70-luvun lopulla metalligrafiikan eri tekniikat tulivat mukaan ja ensimmäiset pronssiveistokset syntyivät 80-luvun alussa. Tällä hetkellä työskentelen kaikilla eri tekniikoilla ja materiaalit ovat myös lisääntyneet.
Asun ja työskentelen Ahvenanmaalla jonne muutin 1989 saariston valon ja värimaailman innoittamana.