Juhani Räisänen

s. 1956, Helsinki
Kuvataiteilija, Mediataiteilija, Äänitaiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040-5227204

Oma esittely

Viihdyn monipuolisesti erilaisen taiteen tekemisen parissa. Kuvien lisäksi innostun esimerkiksi äänitaiteesta ja performanssista. Mediataide oli tärkein taidemuotoni vuosikymmen sitten. Nykyään kirjoitan paljon, eniten runoutta ja proosaa mutta myös taidekritiikkiä. Tärkeää osaa näyttelee myös esitystaide, josta tanssi on uudempi ja musiikki vanhempi tuttavuus.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Maalis-huhtikuu 2019:
työskentelen Saaren kartanon residenssissä, aiheena erityisesti zorm-soittimeni äänimaailman kehittäminen.

Marraskuu 2018:
Maalauksia, näyttely Lauttasaaren kirjastossa

Bio

Juhani Räisänen on Lauttasaaressa asuva laaja-alainen taiteilija, syntyisin Helsingistä. Hän on pitänyt useita kuvataidenäyttelyitä, joista monissa on pääosassa ollut videotaide ja interaktiivinen taide. Hän on esiiintynyt performansseissa, usein käyttäen omaa mediataidesoitintaan nimeltä sormina. Räisänen on hyväksytty Saaren kartanon residenssiin keväällä 2019. Hänellä on taiteen tohtorin tutkinto.

Räisänen tanssii nykytanssia, ja julkaisee tanssivideoitaan youtubessa. Hänen musiikillisista tekemisistään on saatu lukea HBL:ssä (18.10.2018) ja Kirkko ja kaupunki - verkkolehdessä (2.7.2018). Välillä hänet on nähty Salkkareissa ja teatterin lavalla. Vuonna 2017 Räisänen sai palkinnon Nuori voima -lehden järjestämässä runokilpailussa, ja hänen satujaan on ilmestynyt kahdessa satukirjassa. Hän pitää Lauttasaaressa-blogia ja julkaisee samannimistä podcastia.