Juhani Räisänen

Perustiedot

s. 1956, Helsinki
Kuvataiteilija, Mediataiteilija, Äänitaiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040-5227204

Oma esittely

Viihdyn monipuolisen taiteen tekemisen parissa. Viime vuosien merkittävä hanke oli taiteen tohtorin tutkinto, jonka tein Aalto-yliopiston medialaboratorioon. Viime aikoina kiinnostus on suuntaunut voimakkaasti myös kirjoittamiseen.

Aloitin näyttelijänä neljäkymmentä vuotta sitten, minkä jälkeen siirryin musiikkiin, sen jälkeen mediataiteeseen ja lopulta myös kirjoittamiseen.
Näytä biografia

Ajankohtaista

2020: Olen mukana taiteilijayhdistys MUU ry:n hallituksessa. Marraskuussa järjestämme taiteilijoiden kirjamessut, BOOKED 2020.

2021: MUU on perustanut Kaapelitehtaalle uuden nykytaidekeskuksen, MUU Helsinki, ja siirtyy sinne kokonaan vuoden 2021 alusta.

Bio

Juhani Räisänen on laaja-alainen taiteilija, syntynyt Helsingissä ja asuu Lauttasaaressa. Kuvataiteen parissa hän on keskittynyt video-, ääni- ja interaktiiviseen taiteeseen. Räisänen esiintyy usein performanssissa, aiemmin mediataiteen soittimensa Sorminan kanssa. Keväällä 2019 Räisänen osallistui Saaren kartanon residenssiin. Hänellä on taiteen tohtorin tutkinto.

Musiikillisista tekemisistä kirjoitti HBL (18.10.2018) sekä Kirkko ja kaupunki - verkkolehti (2.7.2018). Vuonna 2017 Räisänen sai palkinnon Nuori voima -lehden järjestämässä runokilpailussa, ja hänen satujaan on ilmestynyt kahdessa satukirjassa. Hän pitää Lauttasaaressa-blogia ja julkaisee samannimistä podcastia.