Kalle Mustonen

Perustiedot

s. 1979, Lahti
Kuvanveistäjä
Asuinpaikka: HELSINKI

Yhteystiedot

Oma esittely

Pop, folklore ja rakentelu määrittelevät työskentelyäni. Silloin kun en tee massiivisia puurakenteisia jättiläisiä rakentelen elektroniikan, low-fi soundsystemien ja uusien materiaalien yhdistämiseksi veistosmaailmaani.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Kehittelen tällä hetkellä massiivisten puuveistosten soveltuvuutta julkiseen tilaan. Samalla kehittelen aurinkovoimalla toimivaa mobiilia työhuonetta pahan päivän varalle.

Bio

79
syntyi Lahdessa ja varttui lähiössä
04
valmistui Lahden taideinstituutista lopputyönään pneumaattisesti ohjailtavia terästoukkia
05
suoritti siviilipalveluksen Oriveden opistolla assistenttina ja opettajana. Saman vuoden lopulla piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Lahden taidepanimolla.
06
Aloitti taidejärjestöaktiivina ja on nyttemmin toiminut mm. Lahden taiteilijaseuran ja SKjL'n puheenjohtajana sekä STS'n hallituksen jäsenenä.
10
Ensimmäinen työskentelyapurahakausi ja taiteellisen työskentelyn edelletysten vakautuminen.
14
Työskentelee Valtion taiteilija-apurahalla. Muuttaa Helsinkiin, mutta jatkaa osin työskentelyä Lahdessa. Toimistotyöhuone Kalliolanrinteessa Kallion ja Vallilan rajalla.
15
Rakentaa 8,5-metrisen puutarhatontun, jonka ensi ilmestys on Galleria Sculptorissa. Aloittaa maisteriopinnot Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.
17
Puutarhatonttu on esillä Lontoon South Bank Centressä miljoonayleisölle. Rakentaa hieman piemennän tontun kampusalueelle New Yorkiin.
18
Muuttaa Oulunkylän taiteilijataloihin. Ensimmäinen isompi julkinen veistos valmistuu Helsingin kaupungin ja HAMin tilaamana päiväkodin pihaan