Kari Södö

Perustiedot

s. 1963, Borås, Ruotsi
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: OULU

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0400 587657

Oma esittely

Teen veistoksia ja grafiikkaa.

Puuveistokset. Aluksi sahailen ja veistelen usein sattumanvaraisesti eri muotoisia ja -kokoisia puukappaleita ja -aihioita. Teoksesta saattaa olla jonkinlainen visio tai jopa luonnos, mutta yleensä teos muotoutuu vasta sitä työstäessä. Reliefit luonnostelen tarkemmin.

Grafiikka. Viime vuosina olen pääasiassa tehnyt grafiikkaa kollaasitekniikalla, jossa yhdistelen grafiikkaa ja maalausta. Kollaasien työstämisessä asiat tapahtuvat hyvin samankaltaisena kuin veistosten työstämisessä.

Koottavuudessaan, palapelimäisyydessään ja värikkyydessään veistokseni ja kollaasini ovat vahvasti leikkisiä ja monitasoisia niin muodollisesti kuin sisällöllisestikin. Työskennellessäni haluan kokea leikinomaista vapautta ja riemua.

Muusikkotaustani tuo musiikin aina mukaan teoksiini jossain muodossa. Tärkeää yksittäisissä töissäni ja olennaisen tärkeää näyttelykokonaisuuksissani on rytmi. Näyttelykokonaisuuksia rytmitän töiden koon ja sijainnin mukaan. Yksittäisissä töissä kappaleiden muodon, koon ja värin mukaan.

Ajankohtaista

Tulevia näyttelyitä mm:

Yksityisnäyttelyt:
Galleria Harmaja, Oulu, elokuu 2019

Yhteis- ja ryhmänäyttelyt:
Värihyökkäys-Pohjoinen suunta, Karjalan tasavallan taidemuseo, Petroskoi, Venäjä 1.3.-14.4.19
Pielinen 2019, Pielisen museo, Lieksa 18.5.-15.9.19
Hyvää puuta, Kulttuurikeskus Poleenin 30-vuotis juhlanäyttely, Pieksämäki 7.6.-11.8.19
Pikisaaresta, Galleria Myötätuuli, Raahe 23.8.-27.9.19