Liisa Karintaus

Perustiedot

s. 1977, Muurola, Rovaniemen mlk
Taidemaalari, kuvataiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358405825333

Oma esittely

Työskentelyn lähtökohtia ovat aineelliset, filosofiset, runolliset tai henkilökohtaiset pohdinnat ja kokemukset. Ihmisen ja luonnon välinen suhde, maa ja sen muutos.
Taidehistoria ja aikaperspektiivi antavat kaikupohjaa tekemiselleni. Maalaan tällä hetkellä temperalla ja öljyllä. Pigmenttejä kerään osittain luonnosta, osa väreistä on digitaalista.
Taiteen kautta on mahdollista tutkia elämää, löytää jotain uutta ja tuntematonta, etsiä kauneutta ja löytää yhteyksiä.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Taiteilijaresidenssi Grassinassa Italiassa toukokuu 2019

Suomen Ateljeesäätiön stipendi

Bio

Olen Rovaniemeltä kotoisin ja Helsingissä asuva taidemaalari ja kuvataiteilija (s.1977). Työskentelen maalauksen, piirustuksen, installaation, luonnon, runouden, pigmenttien ja materiaalien kanssa.

 Valmistuin Kuvataideakatemian maalausosastolta kesällä 2018 (KuM). Aiemmin olen opiskellut Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnassa (TaM 2006) ja Montréalissa, Faculty of Fine Arts Concordian University:ssa. Vuodesta 2007 olen toiminut kuvataiteilijana ja pitänyt yksityisnäyttelyitä kotimaassa sekä Berliinissä ja Italiassa vuodesta 2002. Yhteisnäyttelyihin olen osallistunut kotimaassa ja ulkomailla vuodesta 2001 lähtien. Olen ollut toteuttamassa seinämaalausprojekteja ja yhden ympäristötaideteoksen. Sivutoimisia opetustehtäviä ja kursseja minulla on ollut Rovaniemen kuvataidekoulussa, Lapin yliopistossa ja Turun taideakatemiassa. Olen viettänyt residenssiaikoja Berliinissä, Tsekeissä, Italiassa ja Japanissa sekä osallistunut kansainvälisiin taiteilijatapaamisiin vuodesta 2000. Teoksiani on Rovaniemen kaupungin, Wihurin rahaston / Rovaniemen taidemuseon sekä Valtion kokoelmissa. Olen Lapin taiteilijaseuran jäsen sekä Taidemaalariliiton kokelasjäsen.