Katja Härkki

Perustiedot

s. 1969, Helsinki
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Kyröskoski - Lahti

Yhteystiedot

Oma esittely

Katja Härkki (syntynyt 1969, Helsinki) on Kyröskoskella ja Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari. Hän on valmistunut muotoilijaksi ja Taiteiden Maisteriksi vuonna 1997 silloisesta Taideteollisesta Korkeakoulusta Helsingistä sekä vuonna 2014 kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista. Hänelle maalaamisessa olennaista ovat viitteellinen ilmaisu yhdistettynä maalauksen plastiseen muotokieleen.

Minua inspiroi maailma, sen havainnoiminen ja aistiminen. Rauhoittuminen ja kiitollinen mieli ovat tärkeitä. Kun valitsen pidemmän reitin työhuoneelle, kävelymatkalla syntyvä meditatiivinen rauhoittuminen hetkeen virittää minut valmistautumaan syntyvän maalauksen edessä. Suurin inspiraation lähde on kuitenkin itse maalaustyö. Aina edellisen työn onnistumisen hetket ja sen tuomat uudet oivallukset ovat minulle uuden teoksen summia.

Aiheeni ovat tulleet pikkuhiljaa henkilökohtaisemmiksi. Haluan ymmärtää maailmaani ja itseäni maalaamisprosessini kautta. Vain matka omaan mieleeni ja sen heijastamien kuvien konkretisoiminen visuaalisiksi esityksiksi voi auttaa tässä.

Maalauksissani pohdin naisena olemista ja identiteettiäni tässä ja nyt universaalissa ajassa. Maalaukseni ovat tiivistettyjä tilanteita, intiimejä näyttämöllepanoja. Ne sisältävät unenomaisia satunnaisia hetkiä, kuin muistoja ajassa. Niissä aika ja paikka lomittuvat toisiinsa yhtä aikaa kätkien ja paljastaen. Eroottinen lataus keimailee iholta hehkuvissa väreissä. Dekadenssin mahdollisuus näyttäytyy naisten kehojen asennoissa, katkonaisissa pensselien vedoissa, tyhjyyden tuntoina, katoavaisuutena ja ilakointina.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Allergiatalo


Katoavaisuutta ja ilakointia      1.-23.12.2020


Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki


Avoinna askisin 8-16. Tervetuloa.
Galleria Uuden Kipinän ikkunanäyttely Joulukuun loppuun asti.


Nyt ikkunassa maalaus "Olemisen keveys".

Kymintie 1, LAHTI


 

Maalaukseni pohtivat naisena olemista ja identiteettiäni tässä ja nyt, universaalissa ajassa. Niissä läsnä on leikki, prosessi. Maalaukseni käyvät muodon ja sisällön dialogia. Maali, jota käsittelen töissäni, muuttuu itse aiheeksi. Eroottinen lataus keimailee iholta hehkuvissa väreissä. Dekadenssin mahdollisuus näyttäytyy naisten kehojen asennoissa, katkonaisissa pensselien vedoissa, tyhjyyden tuntoina, katoavaisuutena ja ilakointina.

Maalaukseni ovat tiivistettyjä tilanteita, intiimejä näyttämöllepanoja. Ne sisältävät unenomaisia satunnaisia hetkiä, kuin muistoja ajassa. Niissä aika ja paikka lomittuvat toisiinsa yhtä aikaa kätkien ja paljastaen. Maalaukseni eivät sijoitu todellisuuteen, vaan ovat suhteessa haluuni. Haluan ymmärtää maailmaani ja itseäni maalaamisprosessini kautta. Vain matka omaan mieleeni ja sen heijastamien kuvien konkretisoiminen visuaalisiksi esityksiksi voi auttaa tässä.

Katja Härkki (syntynyt 1969, Helsinki) on Kyröskoskella ja Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari. Hän on valmistunut muotoilijaksi ja Taiteiden Maisteriksi vuonna 1997 Taideteollisesta Korkeakoulusta Helsingistä, sekä vuonna 2014 Lahden Taideinstituutista kuvataiteilijaksi.

 

 

Bio

Katja Härkki (syntynyt 1969, Helsinki) on Kyröskoskella ja Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari. Hän on valmistunut muotoilijaksi (MA) vuonna 1997 Taideteollisesta Korkeakoulusta Helsingistä. Vuonna 2014 Lahden Taideinstituutista kuvataiteilijaksi valmistuneen Härkin teokset ovat etupäässä öljy- ja akryylimaalauksia. Niissä hän käsittelee ihmisen suhdetta luontoon ja historiaansa, ihmissuhteita sekä ihmisen aistimellista kokemista ja havaintoja. Hänen maalauksensa syntyvät ekspressiivisistä siveltimen vedoista ja paksusta maalista. Ne kommentoivat ympäröivää maailmaa tekemällä sen näkyväksi katsojan havaita, tuntea ja kokea. Lisäksi ne voivat auttaa meitä voimistamaan suhdettamme luontoon ja itseemme.

Katja Härkin töitä on mm. Tampereen taidemuseon ja Tampereen kaupungin kokoelmissa sekä HUS:n taidekokoelmissa Jorvin lastensairaalassa Espoossa.

Härkki on Tampereen taiteilijaseuran, Lahden taiteilijaseuran ja Taidemaalariliiton jäsen.