Katja Härkki

s. 1969, Helsinki
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

"Maalauksiani kuvailisin unenomaisiksi ja lyyrisiksi näyiksi. Ne ovat suoran havainnon ja mieleeni painuneiden jälkien yhdistelmiä. Maalauksissani käsittelen usein meidän ajallista ja fyysistä kokemusmaailmaamme, sekä ihmisen suhdetta luontoon ja historiaan. Vaikuttava luontokokemus tai some-maailman kuvavälähdys saattavat esittäytyä minulle mieltäni kiehtovina havaintoina. Maalaan yhdistäen ja rinnastaen havaintoja välillä oudollakin tavalla keskenään. Näin myös esitän maalausteni avulla kysymyksiä näkyvästä ja ei näkyvästä, sekä niiden merkityksistä. Toisiinsa rinnastamani havainnot saattavat katsojan tulkinnassa ja viitekehyksessä muodostaa uuden assosiaation, herättää tunteen tai muiston."
Näytä biografia

Ajankohtaista

TALVEN VALOA -maalauksia

Katja Härkin 50v. juhlanäyttely

10.9. - 19.9.2019, Tamperetalo, Talvipuutarha, Tampere

Taiteilijatapaaminen pe. 13.9.2019 klo 17-19. Tervetuloa.

Bio

Katja Härkki (s.1969) on Helsingissä syntynyt nykytaiteilija. Hän on asunut suuren osan elämästään Tampereella. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Kyröskoskella lähellä Tamperetta.

Härkki on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (MA) vuonna 1997 vaatetuksen ja pukutaiteen koulutusohjelmasta ja Lahden Taideinstituutista (AMK) kuvataiteilijaksi vuonna 2014.

Katja Härkin öljy- ja akryylimaalauksia voisi kuvailla unenomaisiksi ja lyyrisiksi näyiksi. Ne ovat suoran havainnon ja mieleen painuneiden jälkien yhdistelmiä. Maalauksissan hän käsittelen usein meidän ajallista ja fyysistä kokemusmaailmaamme, sekä ihmisen suhdetta luontoon ja historiaan.

Härkin töitä on mm. Tampereen taidemuseon ja Tampereen kaupungin kokoelmissa sekä HUS:n taidekokoelmissa Jorvin lastensairaalassa Espoossa.

Härkki on Tampereen taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton jäsen.