Katja Vartiainen

s. 1975, Lontoo, Englanti
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Saksa, Allgäu

Yhteystiedot

Oma esittely

Maalaan koska minun on pakko.

Visuaalisia runoja, värit pieniä totuuksia, asioista ja niiden välisistä
suhteista.

Ulkoisia ja sisäisiä maisemia tragikoomisesta lähtökohdasta.

Pyrin välittämään välähdyksiä kaiken olemassaolevan ykseydestä, jota arvokas, katoava luonto ilmentää niin hyvin. Rauha.

Koen olevani maalarina tulkki tai välittäjä. Kaksisuuntainen tie, jonka taiteilija aloittaa ja katsoja lopettaa.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Katja Vartiainen malaa jatkuvasti. Hänen työnsä löytyy Helsingin Taiteilijaseuran Rikhardinkadun kirjaston Taidelainaamosta tai Artmajeurista. Hän tekee 'Space Rhapsody' nimistä space opera video sarjaa miehensä kanssa ja neljännettä sarjakuvaa/graaphista novellia,  Hän muut kirjansa löytyvät Amazonilta.

 

Bio

Katja Vartiainen on kuvataiteilija, maalari, joka on viime vuosikymmenenä laajentanut ilmaisuaan myös sarjakuvien pariin. Hän on myös tehnyt piirustuskirjoja ja  kuvituksia.


Hän opiskeli Turunpiirustuskoulussa maalariksi (AMK)1996-2000 ja opiskeli vuoden taiteen pedagogisia opintoja Lahden muotoiluinstiituutissa. Hän suoritti Taiteen Maisterin tutkinnon Marseillessa, 2004-2006, Ranskassa. Hän toimi taide ja muiden aineiden sijaisena Helsingissä ja vuoden taide/käsityö ohjaajana Saksassa. Hän on suorittanut myös verhoilun perustutkinnon Helsingissä v 2013.

Katja Vartiainen on matkustellut ja oleskellut/työskennellyt useassa eri maassa: Tsekki, USA, Belgia, Ranska, ja mahdollisesti asettunut Saksaan miehensä kanssa ja haaveilee maailmanrauhasta, puhtaasta luonnosta ja kissojen paijaamisesta.

Hän kirjansa löytyvät Amazonilta:

https://www.amazon.de/Katja-Vartiainen/e/B014BNPBQY?tag=smarturl-de-21

sekä digitaalisena:

https://www.comixology.com/Katja-Vartiainen/comics-creator/117517