Kim Kylmälä

Perustiedot

s. 1960, Helsinki
Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 09 675468

Oma esittely

VÄRIEN JA AISTIMUSTEN TULKITSIJA

Kim Kylmälän abstraktit teokset synnyttävät itse itsensä, ilman tietoisesti asetettua päämäärää. Hän työskentelee vaistonvaraisesti intuition vallassa, ja lopputulos on aina yllätys hänelle itselleenkin.

Värit ovat teosten hallitsevin elementti, ja Kim Kylmälä todella herkuttelee niillä. Hehkuvan sinisen seuralaisina ovat usein oranssi ja lämmin keltainen. Värit sulautuvat toisiinsa ilman jyrkkää rajapintaa; punainen tuntuu lähes fyysisenä tuntemuksena, auringon-keltainen sulautuu syvään violettiin. Väriyhdistelmät ovat ehkä näennäisesti outoja, mutta Kim Kylmälän näkemyksellä yhdistettyinä täysin mahdollisia ja oikeita.

Viime vuosina Kim Kylmälän taiteelle ominaisin ilmaisumuoto on akvarelli, joka on maalattu käsintehdylle, rosoreunaiselle, klassisesta perusgeometrisesta muodosta irrotetulle, epämääräiseen muotoon revitylle paperille. Vuosia aiemmin Kim Kylmälää kiinnostivat kollaasitekniikka ja yllättävät materiaaliyhdistelmät. Tämän päivän uusissa sekatekniikka-maalauksissaan hän on palannut kollaasinomaiseen ilmaisuun.

Luonto on Kim Kylmälälle tärkeä elementti ja inspiraation lähde, mutta maalatessaan hän heijastelee sisäisiä tunnetilojaan eikä kopioi todellisuutta. Hänen teoksensa ovat, tekniikasta riippumatta, hyvin tunteellisia ja vieraita järkeilylle. Ne ovat syvästi henkilökohtaisia, aitoja ja avoimia katsojan tulkinnoille.

Maija Yliluoma

Ajankohtaista

Tulossa yksityisnäyttely Lahteen:

Galleria Aila Seppälä
27.1. – 21.2.2016