Kimi Pakarinen

Perustiedot

s. 1963, Helsinki
Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

2010

Työskentelystäni:

Maalaaminen itsessään on tapahtuma, joka edetessään vie avoimeen, intuitiiviseen tilaan, jossa on mahdollista löytää - ilman ennakkoon tehtyjä suunnitelmia tai niistä huolimatta - maalaus todellisuutena, elävänä asiana.


2006

Mitä maalaaminen on minulle? Sanallisen vastauksen löytäminen on vaikeaa. Vallitsevaa maalaamisessa on enimmäkseen epävarmuus. Maalaamisen ydintä on jonkin sellaisen etsiminen, josta ei tiedä mitä se on ja jota ei vielä ole olemassa. Mitä sellaisesta voi sanoa?

Maalaaminen on vaikeasti ennakoitavissa. Se tuntuu olevan jatkuvassa muutoksen tilassa. Kuitenkin ajan myötä oppii tunnistamaan toistuvia työskentelyyn liittyviä vaiheita ja tunnetiloja. Siirtyminen näköalattomuuden ja täydellisen mahdottomuuden tilasta keskelle rajattomilta tuntuvia mahdollisuuksia kestää joskus kuukausia, toisinaan se tapahtuu silmänräpäyksessä. Ja toisin päin. Pahinta on, että varmaltakaan tuntuvaan kokemukseensa ei voi luottaa. Työskentelyn tuntuessa pelkältä loputtomalta vaivalta saattaa toisinaan olla hyvinkin aidoilla ja eteenpäin vievillä jäljillä. Maalaamisen sujuessa ennennäkemättömällä tavalla on mahdollista olla hukassa, kuvitelmansa sokaisemana. Onneksi kuitenkin varmuus on joskus varmuutta ja mahdoton hetken aikaa helppoa. Kurjuus on kuitenkin useimmiten kurjuutta. Maalausten tarkastelu ilman näköharhoja onnistuu usein vasta jälkeenpäin, etäisyydeltä.

Työskentelyni on hyvin intuitiivista. Se mikä olen ja kokemukseni olemassaolosta heijastuvat siihen väistämättä. Maalatessani kuuntelen itseäni, sitä mitä haluan ja maalausta, mitä se tuntuu ehdottavan ja vaativan tullakseen kokonaiseksi. Maalaus on valmis, kun visuaalinen on muuttunut emotionaalisesti todeksi ja maalaus tullut eläväksi ja läsnäolevaksi.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Tulossa yksityisnäyttely,
Galleria Mältinranta, Tampere,
7.3. - 24.3.2015

Bio

Kimi Pakarinen
s. 22.5.1963, Helsinki

Taidekoulutus:
Vapaa Taidekoulu 1984-87

Taiteilijan debyytti:
1987, Nuorten näyttely,
Helsingin Taidehalli

Ensimmäinen yksityisnäyttely:
1993, Kluuvin galleria,
Helsinki

Viimeisimmät
yksityisnäyttelyt:
2014, Gallera G, Helsinki
2011, GalleriaKONE,
Hämeenlinna
2010, Galleria Aarni, Espoo
2008 , Galleria Ama, Turku
2007, Galleria Uusitalo,
Helsinki

Yhteisnäyttelyitä:
2011, Voisitko nähdä näin?
Amos Andersonin
taidemuseo, Helsinki
2010, Valon varjossa,
Porin taidemuseo
2008, Uusi maalaus,
Lahden taidemuseo
Suomen Taiteilijaseuran
vuosinäyttely, 2002, 1999,
1990 ja 1989
1999 Mäntän kuvataideviikot

Kilpailut ja palkinnot:
1999, Suomen Taiteilijaseuran
104. vuosinäyttelyn Palokärki –palkinto
1987, 1. palkinto presidentin
virka-asunnon Mäntyniemen
taideteoskilpailussa

Jäsenyydet:
Taidemaalariliitto
Helsingin Taiteilijaseura