Mikael Kinanen

Perustiedot

s. 1989, Helsinki
Asuinpaikka: Helsinki

Oma esittely

Taiteellisessa työskentelyssäni keskeisellä sijalla on yhteiskunnallisen muutoksen tekeminen hyödyntäen taiteen epäsuoria vaikutuskeinoja ja vaiettujen äänien esilletuominen erityisesti osana yhteisötaiteellista työskentelyä. Käytän ensisijaisesti välineenäni kameraa, mutta taiteellisen työskentelyni menetelmät ovat lähemmin kiinni esitystaiteessa, yhteisötaiteessa ja pohjoismaisten taidepelien ilmaisu keinoissa.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Vuosina 2015-2018 olen tutkinut taiteellisen ilmaisun eettistä ohjausta oikeudellisesta ja filosofisesta näkökulmasta sekä osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen erityisesti kulttuuripolitiikan alueella.

Bio

Mikael Kinanen (s. 1989) on Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija ja järjestöalan ammattilainen, joka on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Tampereen ammattikorkeakoulusta 2012 jakuvataiteen maisteriksi Taideyliopistosta 2018. Taiteellisessa työskentelyssään Kinanen hyödyntää valokuvaa, yhteisötaiteen ja performanssin perinteitä sekä pohjoismaisen taidepelin keinoja.