Kirsi Tapper

Perustiedot

s. 1959, Uurainen
Kuvanveistäjä/ taidemaalari
Asuinpaikka: Jyväskylä

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 050-3367495

Oma esittely

Olen kuvataiteilija, koska se on minulle kutsumusammatti.
Puu on taideteosteni materiaali. Puuta on helposti saatavilla ja siitä voi tehdä sirompiakin aiheita. Tekniikkani on melko hidas; vuolen puukolla. Haen teosteni aiheet oman elämäni tapahtumista. Hevonen on ollut pitkään lempiaiheitani. Minulla oli hevonen 14 vuotta. Olen luonnonläheinen ihminen ja melko spontaani. Mottoni on: Kun huonosti käy, niin hyvin käy.
Elämässä mennään pikkurapakosta kuivalle maalle ja sitten voi tulla iso rapakko eteen tai pienempi jälleen. Pyrin pelkistykseen ja huumoriin.
Hyvä taideteos
muistuttaa mielestäni runoa, tavoittaa näkymättömän.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Yksityisnäyttely, Saarijärven museo, Galleria Jarska, kesä 2019, Saarijärvi

Yksityisnäyttely, Galleria Becker, marras-joulukuu 2019, Jyväskylä

Bio

Kirsi Aino Maarit Tapper syntyi 60 vuotta sitten, 2.11. vuonna 1959, Keski-Suomessa Uuraisilla. Hänen isänsä oli saarijärveläissyntyinen kirjailija Harri Tapper (1929-2012), äiti keittäjä Elvi Elina Tapper s. 1937.

Kirsi Tapper valmistui graafiseksi suunnittelijaksi 1981 Lahden taideteollisesta oppilaitoksesta. Hän on toiminut kuvataiteilijana vuodesta 1983. Ensimmäinen yksityisnäyttely oli vuonna 1987 Jyväskylässä. Jo yli 30 vuotta hän on ollut myös kuvataiteen tuntiopettajana Saarijärven ja Jyväskylän kansalaisopistoissa ja kuvataidekouluissa. Kirsi Tapper ja hänen avopuolisonsa valokuvaaja, opinto-ohjaaja Terjo Kiljunen työskentelevät kesäisin Tapperin taiteilijaveljesten kotitilalla Saarijärvellä museo-oppaina. Perheeseen kuuluu kaksi ranskanbulldoggia Usko ja Iivari.