Kirsti Tuokko

Perustiedot

s. 1943, Helsinki
Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Olen kiinnostunut ihmisten visuaalisista viesteistä, näkymisestä ja näyttäytymisestä, muodista ja vaatteista.
Maalaukseni syntyprosessi on designhenkinen; materiaaleilla, maalauspohja mukaan lukien, on oma sisällöllinen merkityksensä ja materian omat ominaisuudet on hyödynnettävä. Pleksi läpinäkyvänä, läpikuultavana (opaali, savu) ja painolaatanomaisesti uurrettavana tarjoaa paljon mahdollisuuksia kokeiluihin.
Materiaalina se on myös linjassa aihepiirini kanssa.
Maalaan pleksin nurjalle puolelle. Työn aikana en katso oikeaa puolta. Tämä estää minua kontrolloimasta kaikkea ja antaa tilaa maalin sattumille.
Näytä biografia

Bio

Opiskelin kuvataideopettajaksi Taideteollisessa oppilaitoksessa, 1966 Graafista ja symbolista designia opin University of California ssa Berkeleyssä,1967-68

Olen osallistunut lukuisiin jurytettyhin sekä kutsunäyttelyihin ja ryhmänäyttelyihin mm Tampereella, Helsingissä, Turussa, Mäntässä, Tukholmassa, Prahassa, Münchenissä, Venetsiassa.

Yksityisnäyttelyjä on ollut alun neljättä kymmenettä alkaen 1995.

Julkisia taideteoksia olen tehnyt sekä valtiolle että yksityisille tilaajille.
Julkisia taideteoksia on TAYSin Uudessa Sydänsairaalassa 2018, Vuoreksessa kauppakeskus Klaavan ulkoseinässä 2011, Tietotien lukiossa, Valkeakoskella 2008, Jyväskylän yliopistossa, Attilan virastotalossa, Tampereella 2007, Tampereen virastotalossa 2005, Terälahden koulussa Tampereella 2002.

Teoksiani on HAM issa, Valtion taidekokoelmissa, Tampereen kaupungin ja Tampereen Taidemuson kokoelmissa, OKO pankin taidekokoelmissa.

Tarpeellista tukea taiteelliseen toimintaani olen saanut 21 apurahan muodossa alkaen 1986