Lauri Kolttola

Perustiedot

s. 1983, Helsinki
Kuvataiteilija ja arkkitehti
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358440811232

Oma esittely

Olen Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataitelija.

Ilmaisuni liikkuu piirustuksellisuuden ja maalauksellisuuden kohtauspinnalla.

Käsittelemäni aiheet kumpuvat ympäristöstä, jonka rakenne tiivistyy ja laajenee muodostaen toistuvuuksia, niiden lomaan jääviä pienpiirteisiä maiseman rippeitä, mietityttäviä elinolosuhteita ja ihmiskohtaloita. Tässä ympäristössä kartoitan ilmiöitä ja erilaisia elämänasetelmia sekä käyn keskusteluja ja kuulen maailman tapahtumista. Kohtaamastani mieleeni piirtyy etääntynyt maailma: tila, jota varjostavat jännitteet ja kahtiajakoiset ilmiöt, ja jossa epätoivon syöverit käperryttävät ja hetkittäisen rujot kauneuden humahdukset kertovat sanoja hylkivää tarinaansa.

Tämän tilan traagisista taustavireistä, vääjäämättömyyden tunnuista ja elämästä herää voimakkaita tunnetiloja, jotka nostavat mieleeni välähdyksenomaisia mielleyhtymiä, jatkumoja ja pysähtyneitä kuvia kivuliaista epäkohdista. Ne ovat taiteeni juuri, josta piirtäen ja maalaten näyttelyn omakohtaiset teokseni ovat versoneet ja punoutuneet sarjoiksi ja kokonaisuudeksi heijastelemaan kohtaamaani ja välittämään tunnetilojani.
Näytä biografia

Bio

Helsingissä asuva ja työskentelevä Lauri Kolttola on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2014 kuvataiteen maisteriksi ja Oulun yliopistosta arkkitehdiksi vuonna 2015. Hänen ilmaisunsa liikkuu piirustuksellisuuden ja maalauksellisuuden kohtauspinnalla. Kolttola toteuttaa omakohtaisia teoksiaan havaintojensa, kohtaamansa ja kokemansa herättämien mielleyhtymien innoittamana punoen ne sarjoiksi ja kokonaisuuksiksi heijastelemaan kohtaamaansa ja välittämään kokonaisia tunnetiloja.

Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Helsingissä ja Espoossa sekä osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin Ranskassa ja Saksassakin.