Enni Anneli Kömmistö

Perustiedot

s. 1976, Helsinki
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 50 595 2861

Oma esittely

Teen eläinaiheisia puuveistoksia lepästä, männystä, kuusesta ja koivusta. Töideni aiheet, koirat, linnut, orava, poni ja kukkakaiverrukset, liittyvät luontoon. Luonto ja eläimet ovat teosteni ilmimerkityksiä, mutta aiheet liittyvät myös elettyyn ja ymmärrettyyn, uniin ja unelmiin, toteutuneeseen ja toteutumattomaan sekä maailman jäsentämiseen merkityksellisenä, sen paradoksaalisuuden rakastamiseen ja satujen mielikuvituksen ihailemiseen.

Tavoitteenani on pyrkiä avaamaan teoksessa se merkityksellinen ehkä hetkellinen, jonka voi tavoittaa ajattelun avulla ja jäsentää kirjoitetussa teksissä ja puheessa. Eli taidetta tehdessä pyrin sanallistamaan tämän kielellisesti ymmärrettävän kuvataiteeseen, puuveistoksiin, ympäristötaiteeseen. Teokset pohjautuvat havaintoon ja valintaan ohikiitävien havaintojen virrasta. Töideni toteutus on tulkinta havainnosta ja pyrkimys kertoa jotain siitä, miten maailma näyttäytyy merkityksellisenä juuri minulle.

Samalla toimintani on yksinkertaista ja lapsellista: havaintoja eläinten rakenteesta, liikkeestä, luonnoksia linnuista ja koirista, eläinten kanssa vietetty aika ja muodon muuttuminen tutuksi. Metodini on prosessi: oppiminen, kokeileminen, korjaaminen eli tavoittelen jotakin ja haen sitä tekemällä. Käytän mielelläni aikaa suunnitteluun ja ideointiin. Työni ovat valmistuneet hitaasti ja olen hakenut yhteisnäyttelyihin, joihin on voinut hakea myös vain muutamilla töillä. Toisaalta nyt minulla on paljon uusia teoksia, joita olen suunnitellut viimeisten viiden vuoden aikana ja voinut tehdä Taidekeskus Salmelan resindenssissä Mäntyharjulla syyskuun 2017 ja huhtikuun 2018 välillä sekä sen jälkeen vanhempieni kesäpaikassa Iitissä huhtikuun alusta 2018 aina kuluvan vuoden syyskuun alkuun.

Minua kiehtoo veistoksen konkreettinen tilallisuus ja olen miettinyt, miten jatkaisin niiden suhdetta tilaan ja toisiinsa; nyt työt ovat enemmän itsenäisiä tai sarjallisia, suhteessa toisiinsa.

___________________________

Olen kiinnostunut nykytaiteen ilmaisuvälineistä ja niiden erilaisista rinnakkaisista, päällekkäisistä tai vaihtoehtoisista lähestymistavoista, kuten äänestä, liikkeestä, maalaamisesta, piirtämisestä, käsitöistä, valokuvaamisesta, kolmiulotteisuudesta, tilallisuudesta, ruumiillisuutta, kehollisuudesta, roskista, ympäristöstä, luonnosta, toiminnasta, kohtaamisesta, osallistumisesta, osallistamisesta, olemisesta; taidetta ja taidekasvatusta yhdistelevistä hankkeista ja maailmasta merkityksellisenä todellisuutena.
_______________________

http://cityspaceinterventions.blogspot.fi/p/transporting-colors.html

https://youtu.be/f-cmaSUHlwI

Ajankohtaista

Puuveistokseni syntyvät prosessinomaisesti. Luonto- ja eläinteosteni aiheet liittyvät lettyyn ja ymmärrettyyn, uniin ja unelmiin, toteutuneeseen ja toteutumattomaan.

Tulevat näyttelyt

Kouta-galleria, Kouvola-talo 5.-24.3.2019

Tervetuloa!