Enni Anneli Kömmistö

Perustiedot

s. 1976, Helsinki
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 50 595 2861

Oma esittely

Työskentelen maalaamalla ja veistämällä. Maalauksessa olen kiinnostunut rikotusta harmoniasta, kuten väriharmoniasta sekä tasapainon ja kaaoksen välisestä rajasta. Teemat liittyvät ympäristöön, ja veistosteni muotona on usein eläin.

Olen valmistunut Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituuttista kuvataiteilijaksi ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmasta kuvataideopettajaksi.

Teen eläinaiheisia puuveistoksia lepästä, männystä, kuusesta ja koivusta. Töideni aiheet, koirat, linnut, orava, poni ja kukkakaiverrukset, liittyvät luontoon. Luonto ja eläimet ovat teosteni ilmimerkityksiä, mutta aiheet liittyvät myös elettyyn ja ymmärrettyyn, uniin ja unelmiin, toteutuneeseen ja toteutumattomaan sekä maailman jäsentämiseen merkityksellisenä, sen paradoksaalisuuden rakastamiseen ja satujen mielikuvituksen ihailemiseen.

Tavoitteenani on pyrkiä avaamaan teoksessa se merkityksellinen ehkä hetkellinen, jonka voi tavoittaa ajattelun avulla ja jäsentää kirjoitetussa teksissä ja puheessa. Eli taidetta tehdessä pyrin sanallistamaan tämän kielellisesti ymmärrettävän kuvataiteeseen, puuveistoksiin, ympäristötaiteeseen. Teokset pohjautuvat havaintoon ja valintaan ohikiitävien havaintojen virrasta. Töideni toteutus on tulkinta havainnosta ja pyrkimys kertoa jotain siitä, miten maailma näyttäytyy merkityksellisenä juuri minulle. Metodini on prosessi: oppiminen, kokeileminen, korjaaminen eli tavoittelen jotakin ja haen sitä tekemällä. Käytän mielelläni aikaa suunnitteluun ja ideointiin, ja työni valmistuvat hitaasti.

Minua kiehtoo veistoksen konkreettinen tilallisuus ja olen miettinyt, miten jatkaisin niiden suhdetta tilaan ja toisiinsa; nyt työt ovat enemmän itsenäisiä tai sarjallisia, suhteessa toisiinsa.

___________________________

Olen kiinnostunut nykytaiteen ilmaisuvälineistä ja niiden erilaisista rinnakkaisista, päällekkäisistä tai vaihtoehtoisista lähestymistavoista, kuten äänestä, liikkeestä, maalaamisesta, piirtämisestä, käsitöistä, valokuvaamisesta, kolmiulotteisuudesta, tilallisuudesta, ruumiillisuutta, kehollisuudesta, roskista, ympäristöstä, luonnosta, toiminnasta, kohtaamisesta, osallistumisesta, osallistamisesta, olemisesta; taidetta ja taidekasvatusta yhdistelevistä hankkeista ja maailmasta merkityksellisenä todellisuutena.

Opetan tällä hetkellä Vantaan Aikuisopistossa tuntiopettajana keramiikkaa kahtena iltana viikossa ja alakoululaisille suunnatussa Taidekarusellissa kuvataidetta noin 60 tuntia kevätlukukaudella 2021.
_______________________

http://cityspaceinterventions.blogspot.fi/p/transporting-colors.html

https://youtu.be/f-cmaSUHlwI

Ajankohtaista

Helsingin, Espoon ja Vantaan taiteilijaseurojen taidelainaamoiden yhteinen take away -näyttely, Taide tahtoo teille! pidetään Galleria Aarnissa, Kauppakeskus Sellon 3. kerroksessa, Espoossa 28.4.-23.5.2021. Avoinne ti-pe klo 11-19, la-su klo 12-16. TERVETULOA! https://www.espoonkuvataiteilijat.fi/nayttelyt/taide-tahtoo-teille-kolme-taidelainaamoa-yhdessa/

 

 

Puuveistokseni syntyvät prosessinomaisesti. Luonto- ja eläinteosteni aiheet liittyvät lettyyn ja ymmärrettyyn, uniin ja unelmiin, toteutuneeseen ja toteutumattomaan.