Kristiina Lempiäinen-Trzaska

Perustiedot

s. 1958, Kotka
kuvataiteilija
Asuinpaikka: Jyväskylä

Yhteystiedot

Oma esittely

Tarkastelen asioita ja tapahtumia, jotka ovat jättäneet jäljen. Pysähdyn hetkeen. Kuviin kiinnittyy käsitys siitä, miltä maailma näyttää, kun se tuntuu.
Maalaan akryyli- ja öljyvärein. Teen myös installaatioita.
Töissäni värit ovat merkityksellisessä asemassa, ne ovat ovi tajuntaan sekä maalausprosessissa että havainnon ja kokonaisuuden käsittelyssä. Maalausinstallaatioissa laajennan maalaus-käsitettä asettamalla katsojan maalauksen ”sisään”, osaksi muuntuvaa maalauskokonaisuutta. Maalaan maailmaa.
Näytä biografia

Ajankohtaista

TULEVAT NÄYTTELYT

Art Fair Suomi, Helsinki, 22.–26.5.2019 MUU ry:n tapahtuma

Neliö-Galleria, Oulu, 26.5.–30.6.2019 taiteilijaryhmä Havina

Pikku Galleria, Jämsä, 25.6.–14.7.2019 Mutikainen, Revonkorpi, Siltamäki, Mäkitalo ja Lempiäinen-Trzaska

Taidekeskus Järvilinna, kesä 2019 Jyväskylän Taiteilijaseuran kesänäyttely

Bio

Kuvataiteilija Kristiina Lempiäinen-Trzaska (s. 1958, Kotka)
asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Maalaamisen ja piirtämisen lisäksi hän tekee tila- ja ympäristöteoksia.

Hän on toiminut taiteen kentällä eri tehtävissä, mm. yhteisöllisissä ja monitaiteellisissa hankkeissa kuorojen, teatteri- ja tanssiryhmien esitysten skenografina, opetustehtävissä, projektien ohjaustehtävissä sekä pitänyt visuaalisen alan taiteilijaluentoja.
Lempiäinen-Trzaska on Jyväskylän Taiteilijaseuran puheenjohtaja Muu ry:n jäsen.

Lempiäinen-Trzaska suoritti Master of Arts -taiteen tutkinnon erikoistumisalueenaan piirustus vuonna 1987 (Department of Creative Arts, Purdue University, Indiana, USA). Sittemmin hän on jatkanut alan opiskelua (Taidemaalauksen erikoistumisopinnot 2002, Lahden Taideinstituutti sekä Taiteen maisteri 2014, Aalto-yliopisto). Hän on toiminut aktiivisesti kuvataiteilijana vuodesta 1987.

Vuonna 2016 kuvataiteilijat Johanna Mäkitalo, Maarit Siltamäki ja Kristiina Lempiäinen-Trzaska perustivat Havina-kuvataiteilijaryhmän. Havina on pitänyt vuosittain vähintään yhden näyttelyn eri puolilla Suomea.

Kristiina Lempiäinen-Trzaskan teoksia on mm. Jyväskylän yliopiston, Kauko Sorjosen säätiön, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kokoelmissa.