Iiris-Lilja Kuosmanen

Perustiedot

s. 1983, Kuopio
kuvataitelija
Asuinpaikka: Pariisi, Ranska

Yhteystiedot

Oma esittely

Työni ovat pääasiassa valokuva- ja videotaidetta. Kuvaan ihmisten sopeutumista paikkaan, sitä miten etsimme paikkoja rakennetun ulkopuolelta. Kuvaan paikkojen muotoutumista ja muuttumista. Miten me muutumme paikan mukana ja miten muovaamme maisemaa.

Luonto on usein pääosassa työskentelyssäni, miten se kasvaa rinnallamme. Miten sopeudumme siihen tai unohdamme sen. Viimeaikoina olen keskittynyt myös posthumanistiseen maailmaan.

Kuvaan paikkoja ja tiloja jotka rakennamme itsellemme ja miten samalla aiheutamme ympäristölle ongelmia. Ihmisten vaikutukset ympäristöön ovat töitteni taustalla aina.

Olen kiinnostunut myös kirjoittamisesta ja sanojen liittämisestä kuvasarjoihini. Performanssityöskentely on ollut parin viime vuoden teema työparini Anniina Lehtisen kanssa.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Water Rituals-performanssi muusikko Anniina Lehtisen kanssa:

27.2. Sibelius-Museo, Turku

17.4. Suomen Rooman-Instituutti

24. ja 25.4. Suomen Madridin-Instituutti

30.6. Ars Libera, Kuopio

Bio

Iiris-Lilja Kuosmanen on suomalainen kuvataiteilija joka asuu Pariisissa, Ranskassa. Hän valmistui 2012 Kuvataideakatemiasta Kuvataiteen Maisteriksi. Sen jälkeen hän työskenteli Cité des Artsin sekä Hôtel Chevillonin taiteilijaresidensseissä Ranskassa, joiden jälkeen jäi sinne asumaan pysyvämmin. Residenssityöskentely jatkui mm. Tunisiassa, Italiassa sekä viimeisimpänä Kathmandussa Nepalissa.

Iiris-Lilja on pitänyt monia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja on osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2017 hän alkoi työskennellä muusikko Anniina Lehtisen kanssa Water Rituals-performansseja tehden.