Miina Maria Laine

Perustiedot

s. 1975, Turku
Kuvataiteilija

Yhteystiedot

Oma esittely

”Maalaan ympäristökokemuksia. Tekniikkana minulla on öljymaalaus ja monotypia. Maalaustyylini on ekspressiivinen; eläydyn voimakkaasti kuvattavaan kohteeseen. Työskennellessäni en käytä apunani luonnoksia tai suoraa havaintoa vaan vietän aikaa ympäristössä, mistä saan lähtökohdat teoksiini. 
Teen usein töitä projektipohjaisesti; minulla on aika, ja paikka, jotka määrittelevät työskentelyäni. Teoksissa yhdistyvät liike, kokemukset ja muistot. Minua viehättävät erityisesti liike ja erilaiset elämän rytmit; maisema on täynnä viivoja, jotka kohdatessaan rakentavat muodostelmia ja tunnelmia. Jotkut niistä häviävät tyhjään ilmaan jättäen lopun avoimeksi. Maisema ei tule valmiiksi tai pysähdy, se on joka päivä ja hetki erilainen.”
Näytä biografia

Ajankohtaista

Mark Rothko Art Center/The Funen Printmaking workshop, Latvia
26.4.-23.6.2019

Mahdollisuuksien Tila, yhden teoksen näyttely “Lähellä”, Tampere 12.4.-10.5.2019

Tampere Majan Galleria, Tarto, Viro, 4.7.-29.7.2019

Galleria Paperihuone, Hämeenlinna 3.9.-29.9.2019

Galleria 68, Belgia 18.10-27.11.2019

http://tampereen-taiteilijaseura.fi/taidelainaamo/

http://www.taidegraafikot.fi/grafoteekki/

www.miinalaine.fi

Bio

”Tarkkailen ympäristöäni, teen havaintoja ja työskentelen niiden pohjalta. Teokseni ovat harvoin syntyneet suorasta havainnosta, eivätkä näin ollen pyrikään suoranaisesti esittävyyteen, vaan
ensisijaisesti välittämään elämyksen/tunteen.”

Maalari ja taidegraafikko Miina Laine valmistui taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2004. Muita opintoja hän on suorittanut mm. Chelsea College of Art and Designissa ja Westminsterin yliopistossa. Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut vuodesta 2000 lähtien. Laine on myös opettanut kuvataidetta useissa eri oppilaitoksissa. Hän on Suomen Taidegraafikkojen jäsen, Tampereen taiteilijaseuran jäsen sekä tanskalaisen, kansainvälisen grafiikanpajan, Fyns Grafiske Vaerkstedtin jäsen. Hän on myös aktiivinen toimija taiteilijavetoisessa Galleria Rongassa. Miina Laineen teoksia on yksityisomistuksessa sekä valtion kokoelmissa. Vuonna 2014 Tampereen kaupunki palkitsi hänet ammattitaiteilijoiden stipendillä. Miina Laine on työskennellyt monissa eri grafiikanpajoissa Suomessa sekä ulkomailla.