Niina Laitonen

Perustiedot

s. 1977, Forssa
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Forssa

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358407087030

Oma esittely

Taiteeni käsittelee muutoksia, fyysisiä, että henkisiä, ja tätä kautta myös ihmis(mäis)yyttä. Pohdin taiteeni kautta luonnon nykyistä tilaa ja kuinka olemme kytkettyinä toisiimme. Olemme yhtenäinen ketjusto, jonka yksittäiset lenkit alkavat hapertua.

Aiheet ja innoitukseni tulevat tätä kautta luonnosta. Minua kiehtovat vanhojen eläinmaalausten ja -kuvitusten pysähtynyt tunnelma sekä eläimille luodut symboliarvot taruissa ja tarinoissa.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Tulevia taidenäyttelyitä

Puola Oława, 2019
Saksa Neckeroda, 2020

Bio

Kuvataiteilija, taidegraafikko Niina Laitonen on valmistumisensa jälkeen (v. 2003) tehnyt erilaisia tilaustöitä ja yhteistyöprojekteja yritysten sekä yksityishenkilöiden kanssa. Tämän ohella järjestänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin.

Osallistunut asuinalueensa kulttuuritarjonnan rikastuttamiseen sekä kehittämiseen mm. toimiessaan alueellisen kulttuuriyhdistys Kuvion varapuheenjohtajana v. 2018.

Ylemmän AMK tutkinnon suoritettuaan (v. 2017) Satakunnan ammattikorkeakoulussa, Kankaanpäässä, keskittynyt nykyiseen aihemaailmaan, joka käsittelee ja tutkii luonnon ja ihmisen yhteyttä. Tulkitsee aiheita maalaus- ja piirrostekniikoin.

Toimii Uushimmelistit kollektiivissa sekä järjestää yhteisnäyttelytoimintaa Veres -taiteilijaryhmässä. Opettanut Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulussa vuodesta 2011 lähtien.