Laura Kärki

Perustiedot

s. 1978, Lahti
Kuvataiteilija, Kuvanveistäjä, Käsitetaiteilija, Tilataiteilija, Äänitaiteilija, Installaatiotaiteilija
Asuinpaikka: Berlin

Yhteystiedot

Oma esittely

Viime vuosina olen työskennellyt useiden ääni-installaatioiden parissa, kirjoittanut runoja sekä tehnyt veistoksia eri materiaaleista. Teoksissani yhdistelen näitä eri elementtejä toisiinsa.

Jo useamman vuoden ajan olen käsitellyt teoksissani kiirettä ja sen vaikutusta ihmiseen ja hänen lähiympäristöönsä. Kiireisen arjen hahmottaminen on syventynyt seuraavan kysymyksen äärelle: Milloin läsnäolo muuttuu poissaoloksi? Tuon kysymyksen kautta olen pohtinut muun muassa sitä, kuinka läsnäolemisen tasot horjuvat niin helposti, sillä ympäröivä elämämme on niin pirstaleista. Kiiireisen arjen keskellä on vaara, että sitä muuttuu välinpitämättömäksi. Lähellä olevat merkitykselliset ja arvokkaat asiat jäävät arkisen kiireen alle. Kun läsnäolo muuttuu poissaoloksi, missä ihminen tuolloin oikeastaan on?

Työskentelyprosessini kaari ideasta valmiiksi teokseksi saattaa kestää useita vuosia. Hidas kypsyminen on mielenkiintoista, vaikkakin haastelleista, sillä ympäröivä todellisuutemme on erittäin pirstaleista.

Uudet teokseni ovat sisällöllisesti jatkumoa aikaisemmille töilleni, joissa on kokemuksia kiireen läsnäolosta. Olen käsitellyt teoksissani ulkopuolisuuden tunteita, yksinäisyyttä, sekä irrallisuuden kokemuksia suhteessa toisiin ihmisiin.

Työskentelen Berliinissä, Lahdessa, Helsingissä sekä taiteilijaresidensseissä ulkomailla. Valmistelen parhaillaan vuoden 2012 näyttelyitä.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Punnittu esitys -yksityisnäyttely,
4.-27.1.2019, ARTag Gallery, Helsinki.
Lataa näyttelykatalogi- https://www.artaggallery.com/Nastolan kesänäyttely, Kuvakirja, Nastola


https://nastolankesanayttely.fi/

Bio

Laura Kärki (s.1978 Lahdessa) on suomalainen monitaiteen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Saksassa, Suomessa sekä ulkomaisissa taiteilijaresidensseissä. Kärki on valmistunut Aalto-Yliopistosta vuonna 2006 Taiteen maisteriksi, Metropolia AMK:sta vuonna 2002 tekstiilisuunnittelun artenomiksi sekä vuonna 1998 Tammelan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta keramiikka-alan artesaaniksi. Kärki tekee sanaa, kuvaa ja ääntä. Hän työskentelee monipuolisesti osaamiskenttiensä parissa ja tekee eri materiaaleista koostuvia installaatioita, runoja ja ääniteoksia. Kärki on käsitellyt teoksissaan ulkopuolisuuden tunteita, yksinäisyyttä sekä irrallisuuden kokemuksia suhteessa toisiin ihmisiin. Kärjen teoksia on ollut esillä sekä Suomessa että ulkomailla mm. Madridin Circulo de Bellas Artesissa, Mäntän kuvataideviikoilla, Wäinö Aaltosen taidemuseossa ja Vantaan Taidemuseossa. Hänen töitään on mm. Suomen valtion ja Borenius & Kemppisen taidekokoelmissa. Kärki työskentelee myös ajoittain kuvataideopetuksen parissa.