Laura Melkinen

Perustiedot

s. 1975, Liperi
kuvataiteilija, taidemaalari
Asuinpaikka: Lehmo (Kontiolahti)

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 050-5913373

Oma esittely

"Etsin teosteni aiheita monesti lähiympäristöstäni - kiinnitän huomiota arjen pieniin kauniisiin tai huomionarvoisiin juttuihin, jotka ovat monasti turhaan aliarvostettuja. Taiteeni kohteena voi olla mikä tahansa asia, joka herättää mielenkiintoni. Pidän myös luonnon- ja kierrätysmateriaalien käytöstä taiteeni välineenä; visuaalisena ihmisenä kiinnitän huomioni usein yksityiskohtiin, kiinnostaviin esineisiin ja sommitelmiin. Vaikka työskentelyni on ajoittain impulsiivista ja nopeaa, saatan ajatuksissani muhitella jotain ajatusta vuosia, ennen kuin se jalostuu konkreettiseksi teokseksi. Taide tulee ajallaan.

Ennen kuvataiteilijan uraani opiskelin yliopistossa metsänhoitajaksi, mikä näkyy monien teoksieni luontoyhteyksissä sekä tutkimuksellisessa tavassa tehdä taiteilijan työtä. Työskennellessäni havainnoin, etsin ja tutkin, ehdotan, ihmettelen, väitän, keskustelen ja perustelen. Vaikka olen taiteilijana vaihtelunhaluinen ja monipuolinen, huomaan aina palaavani siksi taidemaalariksi, jota kiehtoo valo ja väri. Maalatessani tiedostettu, viileä analyyttisyys antaa tilaa kokemuksellisuudelle, kehollisuudelle, tunnetiedolle ja ilmaisulle. Maalatessa tärkeää on vain maalaaminen. Aina ei voi tietää, minne lähtiessään tulee kulkeneeksi, mutta matkalla oppii kaikenlaista. Itsestään, ihmisyydestä ja elämästä."
Näytä biografia

Ajankohtaista

ART KARELIA teosvälitys, Taidekeskus Ahjo, Joensuu 3.12.-22.12.2020

Joensuun TS 75-vuotta juhlanäyttely, Imatran taidemuseo, 18.12.-22.1.2020

Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö / Tekoja Karjalasta: Laura Melkinen 30.10.2020

YLE:n artikkeli taiteilijaseurojen taidelainaamoista 22.11.2020

Bio

Laura Melkinen (s. 1975 Liperi) on pohjoiskarjalainen kuvataiteilija ja taidemaalari, joka asuu ja työskentelee Kontiolahdella sekä Joensuussa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta 2005. Melkinen on toiminut kuvataiteilijana, kuvataiteen alan opetus- ja ohjaustehtävissä sekä alan yhdistys-, järjestö- ja luottamustoimissa. Melkinen työskentelee pääasiassa suurikokoisten maalausten, mutta myös sekatekniikka- ja esinekoosteteosten sekä yhteisötaiteen parissa. Melkisen teoksia on ollut esillä lukuisissa yhteisnäyttelyissä sekä yksityisnäyttelyissä mm. Helsingissä, Lahdessa ja Kuopiossa sekä Varkauden taidemuseossa.