Laura Pohjonen

Perustiedot

s. 1972, Saarijärvi
Kuvataiteilija, Taidegraafikko
Asuinpaikka: Rajamäki

Yhteystiedot

Oma esittely

Viimeaikaisissa teoksissani olen käsitellyt lapsuutta ja sitä kautta yleisemminkin ihmisen herkkää ja haavoittuvaista puolta. Pienuudessa ja herkkyydessä on voimaa, kun taas moni suureksi luultu asia näyttääkin kovin pieneltä.

Olen pohtinut teoksissani myös paljon leikkimistä.
Se liittyy sekä teosteni sisältöön että taiteen tekemisen tapaani. Olen oppinut leikistä paljon tarkkailemalla lastani. Ihailen lapsen uppoutumista leikkiin ja täydellistä läsnäoloa hetkessä. Samantyyppisen flow-tilan voin parhaimmillani saavuttaa taidetta tehdessäni.
Taidegrafiikan tekemisessä minua kiehtoo vapaus kokeilla ja ennakkoluulottomasti yhdistellä eri kuva-aiheita ja tekniikoita. Kuva rakentuu palapelinä enkä aina itsekään aluksi tiedä, millainen valmiista teoksesta tulee.

Toteutan teokseni useimmiten eri taidegrafiikan menetelmiä yhdistellen. Käytän esim. etsausta, akvatintaa, puupiirrosta, imagOnia ja chine colléta. Teen myös installaatioita.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Näyttelyt 2019-2020:

Galleria Duetto, Helsinki, 7.2.-3.3.2019

Galleria Pictor, Nummela, 21.3.-13.4.2019

Galleria Joella, Turku, 29.7.-18.8.2019

Galleria Ratamo, Jyväskylä, 17.10.-10.11.2019

Galleria KOUTA, Kouvola, 10.12.2019-12.1.2020

Galerie Pleiku, Berliini, 20.1.-2.2.2020

Bio

BIO

Laura Pohjonen on taidegraafikko, joka on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kuvataideakatemiassa.

Vuodesta 1998 hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Yksityisnäyttelyitä on ollut mm. Galleria Duetossa, Galleria KONEessa, Galleria G:ssä, Galleria Saskiassa ja Galleria Joellassa.

Hänen teoksiaan on mm. Valtion taidekokoelmassa ja useiden taidemuseoiden kokoelmissa. Hän on Suomen Taidegraafikoiden ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen. Apurahoja hän on saanut mm. Suomen Kulttuurirahastolta, Kordelinin säätiöltä ja Valtion kuvataidetoimikunnalta.