Leena Nylander

Perustiedot

s. 1944, Käkisalmen mk
Mediataiteilija, Taidegraafikko, Ympäristötaiteilija
Asuinpaikka: Lehmo

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 050-3772274

Oma esittely

Seisoa hiljaa kuvan vierellä yhtä näkyvissä. Jälki ja oleminen. Menin Tampereen yliopistoon opiskelemaan yleistä kirjallisuustiedettä, pohjoismaista filologiaa ja filosofiaa, mutta opintolainoilla pystyi ostamaan värejä ja sitten tuli ensimmäinen näyttely jne. Kiitän taidemaalari Pentti Toivosta, joka piti Kalevan yhteiskoulussa viikottaisia elävän mallin piirustus- ja maalausiltoja lukiolaisille.
Ensimmäisen näyttelyn jälkeen lähdin vekselillä Ibizalle, bussi vei San Carlosiin ja siitä parin tunnin kävely - onneksi Anita Snellmanin norjalainen ystävä kantoi matkalaukun. Nyt tulee liian pitkä esittely - mutta mitä tahansa voi tarkkailla esimerkkinä yhdestä hetkestä.

Kesällä 2011 tärkeintä on ollut lapsenlapset ja puutarhanhoito, koska grafiikassa kiinnostaa kasvien ja puiden atmosfääri on ihanaa kokea se myös paljaasti kaikkien aistimusten kautta. Vain sisäänhengitettynä. Ja juuri sen kokemuksen haluaisi jakaa, sen, joka on läsnä ihmisten ja luonnon kohtaamisessa yhtälailla kuin taideteoksen katsomisessa.