Heini Lehväslaiho

Perustiedot

s. 1962, Helsinki
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Koskenkylän saha

Yhteystiedot

Oma esittely

Käsittelen elämää monipuolisesti ja myötätuntoisesti käyttäen sekä ihmis- että eläinkuvastoa.

Näkökulmani on ihmisen, joka näkee kaiken olevaisen yhteyden, kun katsomme pinnan alle.

Minulla on kaksikymmenvuotinen valokuvaajatausta, jolloin kuvasin pääasiassa taiteilija- ja kirjailijakuvia. Kuvauksissa oli tärkeintä muodostaa luottamussuhde kuvattavaan. Joskus sain häviävän hetken ajan nähdä toisen ihmisen sisälle.

Erityisesti kasvoja kuvaavat maalaukseni ovat syntyneet näiden harvinaisten ja vavahduttavien kokemusten synnyttäminä.

Eläimet taas suovat minulle yhä laajemman mahdollisuuden käsitellä ihmiselämää, mitä voisimme oppia eläimiltä, oppia uudelleen.

Etsin työssäni laajoja kontemplaation, jopa parantamisen tasoja hyväksymällä ihmisyyden olemuksen, myös myötätunnon ja huumorin keinoin.
Näytä biografia

Bio

Olen taiteen maisteri, valmistunut Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen osastolta vuonna 2001. Työskentelin 20 vuotta taiteilijamuotokuvaajana, jonka jälkeen muutin Koskenkylän maaseudulle kuvataiteilijaksi. Asun pienellä Solis-tilalla, jossa pidän kesägalleriaa (Galleria Solis).

Kuulun helsinkiläiseen taiteilijaryhmään Taivaallinen Akatemia, jossa piirrämme viikoittain elävää mallia ja pidämme säännöllisesti yhteisiä näyttelyitä. Töistäni olen valmistelemassa kuvakirjaa nimeltä 3 Min People / Kolmen minuutin kansaa. Ne ovat kolmen minuutin asennon aikana useimmiten musteella tehtyjä piirroksia, jotka kuvaavat ihmisyyden kirjoa pysähtyneinä hetkinä.

Teen kuvitustöitä tilauksesta.

Työskentelymateriaaleitani ovat akryyli, vesiväri, pastelli- ja rasvaliitu ja muste. Teen myös kipsiveistoksia ja pieniä installaatioita löydetystä tavarasta ja pienistä muovi- tai savieläimistä.

Harrastuksiini kuuluvat runous (Varpusen luita, WSOY 2008), musiikki (Hill of Beans-CD) ja koirat (taidepostikortit).