Xinsheng Li

Perustiedot

s. 1965, Kiina
Taidemaalari, Kuvataiteilija, Kiinalainen kalligrafiataiteilija, kuvataide- ja kalligrafiaopettaja
Asuinpaikka: Espoo

Yhteystiedot

Oma esittely

Inspiraatio luonnosta

Tyyneys ja harmonia ovat kiinalaisen taiteen tunnuksia ja kumpuavat kiinalaisen taiteilijan sielusta. Taiteilijalla on rauha luonnon kanssa, vapaus yhteiskunnan kahleista ja kullan kiusauksista. Taiteilijan henki on syventynyt vuoriin, virtoihin ja muihin luonnonilmiöihin.

Olen syntyperäinen kiinalainen ja hankkinut kuvataiteen koulutukseni Kiinassa. Olen asunut Suomessa kolmetoista vuotta. Olen kiinalaisen maalaustaiteen ja kalligrafian taiteilija ja opettaja Helsingin yliopiston konfutse- instituutissa sekä Helsingin ja Espoon työväenopistossa.

Ajattelen, että tärkeintä on taide. Siitä on löydyttävä syvyyttä. On nähtävä enemmän kuin vain värit, muodot ja niiden kombinaatiot. Pyrin vangitsemaan kuvan hengen, joka löytyy taiteilijan sielusta, kokemuksista, ajatuksista ja tunteista. Minun teokseni on mielikuvan kirjoittamista valmiiksi.

Ennen siveltimen kosketusta riisipaperiin minulla on sielussa jokin tietty mielikuva ja sitten työskennelessäni tuon esille mielikuvani käyttäen tiettyjä siveltimenvetoja.
Kun mielikuvani on sivelletty sallimatta minkään asiaankuulumattoman tulla mukaan, sillä hetkellä minä lopetan. Tästä syystä kuvassa on eloa, koska se takana on elävä mielikuva. Se on kuin hyvän, kärkevän runopätkän lukemista; sanat loppuvat, mutta hieno tuoksu jää jäljelle.

Maalaustaide ja kalligrafia - liittyvät läheisesti toisiinsa. Aloitin harjoittelemaan kiinalaisen kalligrafian kirjoittamista ja runon lukemista jo pienenä lapsena. Kiinalaisesta runoudesta minun teokseni saa henkensä ja rytminsä ja kalligrafiasta tekniikkansa.
Maalatessani en pelkästään ajattele miten sivellin liikkuu kädessäni, kuuntelen sieluni liikettä.