Mari Liimatainen

s. 1967, Mikkeli
Kuvataiteilija, taidekasvattaja, opettaja
Asuinpaikka: Juva

Yhteystiedot

Oma esittely

Viimeaikaiset teokseni käsittelevät kulttuuriympäristöstä nousevia teemoja. Olen kiinnostunut etenkin yhteiskunnallisista epäkohdista, valtarakenteista, kulttuuriperinnöstä, erilaisista ympäristöistä ja niiden muutoksista, sekä ihmisen jäljistä ja kokemuksista. Taidekasvattajana pohdin mm. taiteen vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Työskentelen pääasiassa grafiikan menetelmin (mm. puupiirros) ja perinteisin käsityötekniikoin. Viime aikoina olen käyttänyt paljon secondhand-materiaalia ja lähestynyt tilallisempaa ilmaisua mm. kirjontainstallaatioissani.

Teen sitä, mikä tuntuu tärkeälle ja luontevalle. Olen aiheideni edessä vakavana, mutta en useinkaan vakavissani. Leikki kiinnostaa valistamista enemmän.
Näytä biografia

Bio

Mari Liimatainen (1967 Mikkeli) on eteläsavolainen kuvataiteilija ja taidekasvattaja. Koulutukseltaan hän on FM (kulttuuriympäristön tutkimus), kuvataiteilija AMK ja ammatillinen opettaja AmO.
Liimatainen on Suomen Taidegraafikoiden jäsen. Hän on osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin, joista viimeisimpiä Galleria Ratamossa Jyväskylässä (2018) sekä pitänyt yksityisnäyttelyitä muun muassa Galleria Katariinan Studiossa Helsingissä (2017) ja Galleria Rongassa Tampereella (2018).
Liimatainen työskentelee kulttuuriympäristöstä nousevien teemojen parissa grafiikan menetelmin ja perinteisin käsityötekniikoin kuten kirjoen. Hänen teoksensa muodostavat usein tilallisia ja ajallisesti muuntuvia kokonaisuuksia.