Lotta Leka

Perustiedot

s. 1971, Halikko
Kuvataiteilija, Taidegraafikko
Asuinpaikka: Turku

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0445220371

Oma esittely

Olen turkulainen kuvataiteilija (Amk) ja taidegraafikko. Pääasiallinen tekniikkani on metalligrafiikan polymeerigravyyri. Yhdistän teoksissani mm. valokuvaa, piirrosta ja ommelta.

Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa, järjestänyt ryhmänäyttelyitä, sekä ollut mukana yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.

Olen kiinnostunut sinäkuvallisesta menetelmästä taiteen tekemisessä. Pääpaino projekteissa on silloin toisen ihmisen kuuntelemisessa, kokemusmaailman ymmärtämisessä ja palautteen antamisessa pitkässä työskentelyprosessissa. Teoksista tulee sinäkuvia, yrityksiä ymmärtää ja näkökulmia aiheeseen, jonka parissa kulloinkin työskennellään. Sinäkuvalliset teokseni voivat olla muotokuvia tai symbolisia, kuten luontoa kuvaavia teoksia.

Olen koordinoinut erilaisia yhteisöllisiä taideprojekteja.
Mm. sinäkuvallisuuden ja yhteisöllisten taideprojektien kautta koen työssäni itselleni merkityksellistä vuorovaikutusta.

Olen Suomen Taidegraafikoiden, Turun taiteilijaseuran, Salon taiteilijaseuran, Turun taidegraafikoiden, Kuvaston ja PAND – Taiteilijat rauhan puolesta ry:n jäsen.
Näytä biografia

Ajankohtaista

2021, Jälki, ryhmänäyttely, Raami, Nokia

22.6.-9.9.2021 Sykli, Turun Taiteilijaseuran jäsennäyttely, Loimaan Taidetalo

11.9.-7.11.2021 Pause, Lotta Leka, Kristiina Töyry ja Heli Väisänen, Voipaalan Taidekeskus, Valkeakoski

Bio

Lotta Leka, 1971. Halikko. Työskentelen Turussa kuvataiteilijana (Amk) ja taidegraafikkona. Teen pääasiassa metalligrafiikkaa, jonka lisäksi teen keramiikkaa, videoita ja installaatioita. Olen pitänyt yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa, sekä ollut mukana yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Opetan grafiikkaa ja koordinoin taideprojekteja. Olen Suomen Taidegraafikoiden, Turun taiteilijaseuran, Salon Taiteilijaseuran, Turun Taidegraafikoiden, Kuvaston ja PAND - Taiteilijat rauhan puolesta ry:n jäsen.