Maija Holma

Perustiedot

s. 1971, Jyväskylä
Valokuvaaaja
Asuinpaikka: Jyväskylä

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0504637113

Oma esittely

Minua kiinnostavat materiaalit, joita on ympärilläni paljon, liikaakin. Käyttämäni ainekset ovat jätettä siinä vaiheessa kun otan ne käyttöön. Hetkeä aiemmin ne ovat olleet tarpeellisia käyttöesineitä, vielä vähän aiemmin materiaalia josta käyttöesine on tehty, ja sitä ennen luonnonmateriaalia, fossiilista tai tuoretta. Roskana aines on kummallisessa välitilassa, se halutaan poistaa meidän tieltämme. Nykyisin se useimmiten kierrätetään, joskus poltetaan.

Työskentelyni on ennakkoehtojen asettamista prosessille. Minulla on käytössä tietty materiaali ja menetelmä ja tietynlainen kuva-aines. Näiden ennakkoehtojen vallitessa käynnistän prosessin ja seuraan sen kulkua.

Kuvaamisessa pyrin esitietoisen kaltaiseen nopeuteen, kuvaaminen on mahdollisimman välitöntä reagointia graafisiin valotapahtumiin kaupunkitilassa ja luonnossa. Kuvani syntyvät tavallisesti kulkemisen ohessa, kun jokin asia tai näkymä, jonka merkityksellisyys on selvästi arvoitus, puhuttelee ja kutsuu kuvaamaan.
Näytä biografia

Bio

Maija Holma, synt. Jyväskylässä 1971
Valokuvaajaksi Lahden muotoiluinstituutista 1994
Valokuvataiteilija, arkkitehtuurikuvaaja.

Keskeinen menetelmä hopeagelatiinivedos erilaisille kierrätysmateriaaleille (mm. polypropeeni ja muut muovit, kierrätyspaperi, vaneri, betoni)

Teoksia kokoelmissa:
Suomen valokuvataiteen museo, Suomen valtio, Jyväskylän kaupunki, Luovan valokuvauksen keskus, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Keuruun kaupunki.