Sanna Majander

Perustiedot

s. 1974, Sippola
tekstiili- ja ympäristötaiteilija
Asuinpaikka: Kouvola

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358503408934

Oma esittely

Aatemaailmassani painottuu eettisyys, ekologisuus ja materiaalilähtöisyys. Materiaali voi itsessään olla viesti, eikä vain osa ilmaisua. Vaikka jo olemassa olevan materiaalin käyttö ja eettisyys on luonteenomaista työskentelyssäni, ekologisuus ei kuitenkaan leimallisesti määrittele teosten sisältöä.

Rytmi, toisto ja pelkistäminen ovat usein teosten rakennusaineita. Teos rakentuu hiljaa, pala palalta. Tekemisen hitaus tulee osaksi teoksen sisältöä.
 
Käytän ensisijaisesti arvotonta materiaalia teosten rakennusaineena. Hylätty esineistö viittaa arkeen ja merkityksettömiin, ohikiitäviin hetkiin, mutta se sisältää myös surrealistisia piirteitä ja kulttuurisia mielleyhtymiä - tai pieniä huvittuneita toteamuksia.
Näytä biografia

Bio

Tekstiili- ja ympäristötaiteilija Sanna Majander (s. 1974) työskentelee Taidekeskus Antareksessa, Kouvolassa. Majander on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta v. 2002. Taiteellisen työskentelyn lisäksi Majander on toiminut kulttuurialan opettajana, kuraattorina sekä alan luottamustehtävissä. Taiteilijan teoksia on useiden museoiden ja valtion taidekokoelmassa.